商务英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 商务英语 > BEC中级 >  列表

商务英语二级模拟试题附参考答案

所属教程:BEC中级

浏览:

lixiao

2015年01月08日

随身学
扫描二维码方便学习和分享
一. READING

PART ONE

Questions 1-7

. Read these sentences and the following new reports.

. Which country does each sentence describe?

. For each sentence mark one letter (A ,B ,C or D) on your Answer Sheet.

Example:

The head of state went to China to treat his disease.

Answer: B

1. The government didn’t want to cancel a meeting in its capital.

2. This country did something that went against the international agreements.

3. The king declared that he was unable to stop the civil war.

4. A fierce quarrel broke out between this country and its neighbour.

5. A national budget is going to be approved by the parliament some time in July.

6. An opposition .party plans to turn down its enemy who now controlls the government.

7. A nuclear reactor aroused the suspicion of the United Nations which sent inspectors there to investigate.

A . North Korea announced that it had begun to change the fuel at a nuclear reactor at Youngbyon without the presence of international inspectors, a move that is contrary to international agreements.

B. The Khmers Rouges claimed to have captured the town of Mongkol Borei, in north-western Cambodia. As King Sihanouk prepared to leave for China to resume cancer treatment ,he said he had lost hope of resolving the Cambodian conflict.

C. Japan’s main opposition party, the Liberal Democrats, said it would try to bring down the minority government of Tsutiomu Hata once the budget is passed by parliament in mid-July.

D. The Philippines refused a demand by Indonesia to ban a conference in Manila on East Timor, provoking the worst dispute between the countries for several years.

PART TWO

Questions 8-12

. Read this memorandum.

. Choose the lest sentence from the list A-I to fill each of the blanks.

. For each blank (8-12) mark one letter (A-I) on your Answer Sheet.

. De not mark any letter twice.

. One answer has teen given as an example.

MEMORANDUM

To: Filma Williams ,school of Architecture

From : Ram S. Johnson ,Physical Plant Operations

Subject : Air-conditioning Installation Costs for East Hall.

Date : 4.4.94

As you requested in your memo of March 15, we have studied the costs of installing air conditioning for the seven offices and two studio classrooms in Eest Hall ...example...

Office and Classroom installation

Estimates were obtained from three contractors on the costs of covering the offices and classrooms ...8...The work would take about three weeks.

Because the central unit would be installed on the roof, some noise problems might occur during a four-or five-day period...9... Sheet metal work to build out lest in the classes could be done on weekends , and the overtime labour costs of about $1,500 have been included in the estimates.

Arrangements were not made to do the office space installation on weekends `.. ... 10... ..

Additional Installation

Because a larger installation, including a more powerful central unit, would be necessary to handle the halls and stairways ,an additional $6 , 000 would be required for the equipment. .....11 ... If this additional work were delayed until a later time, a new central unit would be required along with changes in the pipe way ...12...

Summary

The total job for the building would be about $ 35, 000 if done at one time. A two-stage installation would cost about $55 ,000. I can get official bids at your request.

Example: A

A As you suggested, we also sought information on the additional cost of air

conditioning in the entrance halls and stairways.

B All these three were in the $ 20,000 to $25,000 range.

C This later installation would cost about $20,000.

D However, class interruption should be minimal.

E In the same way, each of these three would take at least one month.

F Therefore ,the total cost was this $6 ,000 plus another $5,000.

G Labour costs would be an additional S 5 ,000,bringing the total cost of the addition to $11 ,000.

H Each faculty member could expect to have workers in the office for about one day.

I So faculty members can continue their office work as usual.

PART THREE

Questions 13-20.

. Read this letter alert explanation of business problems , and answer the questions that follow.

Williams and Co.

54 Jermyn Street

London SW 1Y 6LX

July, 1993

Manager of Export Sales

Hilton Motorcycles Ltd.

Fenley Works

Dear Sir or Madam :

We received your letter dated 2nd July, expressing your dissatisfaction with the present level of your sales in Nigeria. We shall try to explain as briefly as possible how it is that your competitors are doing so well so that you may see why it is that we are not. We shall also suggest ways of improving the present situation. Our difficulties may be summarized as follows :

1. Your competitors pay for extensive advertising in newspapers and magazines that reach every corner of Nigeria. We receive no financial help for advertising and do not receive sufficient commission to pay for it ourselves.

2. The company referred to in your letter sent a two-man team on a tour of six provinces in a specially equipped lorry containing the models they wished to publicize. Their agent had arranged displays in the towns they were due to visit and had announced them in the local press. With such backing from the manufacturer ,high sales are inevitable !

3. What sells well in Europe does not necessarily sell well elsewhere. Your competitors know this and plan accordingly. They give maximum publicity to three or four models that are sure to sell well here. We would suggest that you do the same and concentrate on the 98cc Speedy, the 250cc Hunter and the 350cc Hawk.

4. In spite of the excellent containership service between England and West Africa we are still having to wait for too long for orders to be shipped. Once they have placed an order, customers are impatient to receive it. Our present commission of 10/00 does not allow us to undertake sales tours in other regions. Nigeria covers an area of over 350 , 000 square miles and our present commission will not stand the expense of such trips.

If you are prepared to increase our commissions ,contribute to our travel expenses on the longer journeys and back us with advertising. We are convinced that we can do as well as your competitors. We look forward to your comments.

Yours faithfully ,

Williams and Co.

Questions 13-16

. For questions 13 -16 ,choose the correct title for each paragraph from the box below.

. For each paragraph (1-4) mark one letter (AG) on your Answer Sheet.

. Do not mark any letter twice.

13. Paragraph 1...

14. Paragraph 2...

15. Paragraph 3...

16. Paragraph 4...

A Deliveries and commission

B A two-man team

C Proper models.

D More advertisements

E Your competitors’ successful methods

F Expenses for trips

G Sales promotions

Questions 17-20

17. We are going to give a brief explanation...

18. Your competitors’ advertisements often appear in popular publications

19. Hear is our suggestion that you follow their example and...

20. If you give us more financial assistance, we believe...

A. Why your competitors are doing better than us.

B. that they wished to publicize.

C. that we can catch up with your competitors.

D. that you concentrate on three models.

E. that are sure to sell well.

F. which they would certainly visit.

G. that reach every corner of Nigeria.

PART FOUR

Questions 21-35

. Read this text about a British business.

. Choose the best word to fill each gap.

. For each question (21-35) mark one letter (A ,B ,C or D) on your Answer Sheet.

. One answer has been given as an example.

Jack Cohen and his wife Tessa began their small grocery business on London’s High Street in the early 1950s. Since that...example...the company , TESCO , has grown to become .the UK’s leading food retailer with annual sales of 6.4pounds billion and has ...21...a new reputation for quality and service. Its 384 stores in England, Scotland and Wales...22...more than nine million customers per week.

In the 34 year old Colin Smith we can see TESCO’s ...23...on value plus quality and service. Upon...24...TESCO’s management team in 1987 as trading director for fresh meats ,he immediately focused ...25...improving supply and distribution systems. He set up a supplier certification program with strict specifications for processing facilities and livestock quality, plus...26...quality checks at each TESCO distribution center and store.

One of Smith’s priorities has been an...27...lamb program. TESCO could not obtain enough fresh lamb to...28...deman4 and was ...29...to fill in with frozen product. Smith turned to Cryovac specialists who...30...with TESCO and its meat suppliers to ...31...the Problem.

The ...32...was a new packaging system from Cryovac featuring a harder Cryovac Barrier Bag which dramatically...33...package damages. Vacuum packaged fresh lamb now arrives at TESCO stores in the best condition year-round and sales have...34...to more than than 60 million pounds ...35...

Example:

A. period B. time C. year . D. day

Answer: B

21. A. had B. done C. made D. established

22. A. sell B. serve C. meet D. hold

23. A. emphasis B. idea C. name D. import3nce

24. A. becoming B. being C. entering D. joining

25. A. on B. in C. at D. with

26. A. nearby B. far C. further D. farther

27. A. old B. improved C. impossible D able

28. A. ask B. answer C. satisfy D. question

29. A. tried B. forced C. led D. set

30. A. cooperate B. link C. study D. sit

31. A. attack B. answer C. ask D. demand

32. A. next B. first C. result D. beginning

33. A. prevented B. stopped C. reduced D. increased

34. A. enriched B. reached C. arrived D. grown

35. A. daily B. annually C. usually D. particularly

PART FIVE

Section A

Questions 36-40

. Read this letter to the editor of a magazine.

. In most of the lines (36-40) there is one extra word which does not fit in. One or two lines, however, are correct.

. If the line is correct ,put a tick (√) in the space on your .4nswer Sheet.

. If there is an extra word in the line ,write that word in the space on your Answer Sheet.

Example :

New Mexico’s mineral industries make up for about one third of...for

the state’s 1.9 billion general-fund income in fiscal year 1991...√ . .

LETTER TO THE EDITOR

Sir-you say that New Mexico has "few natural resources".

36. However ,the mineral industry in New Mexico is one of the

37. state’s most strongest economic forces. In 1991 New Mexico

38. ranked fourth one in the United States in production of natural gas.

39. Ten combined value of those oil and gas production was S 2. 8 billion dollars.

40. New Mexico came through the recent recession in much better shape than most other

states.

PART FIVE

Section B

Questions 41 45

. The following is an English translation of the description of a Japanese product.

. In each line there is one wrong word.

. For each numbered line (41-45) write the correct word in the space on your Answer Sheet.

Example :

In despite of the price we’ll import this product.... . .spite...

The Sharp FO-9000 works in three steps. First ,you tell the machine

41. the size of the photo to be sent out ,and the FO-9000 scans it onto their

42. hard disk. Then, the fax sends the data though the phone lines

43. to the fax in other office, Finally ,the second fax recreates the image.

44. The machine measures 16 inches height by 18 wide by 17 deep

45. and weights88 pounds. The price is high: $ 63,990 a pair,

since what use is only one?

二. WRITING

PART ONE

Question 46

The staff in your office decided to spend holidays together this year. While reading the new you are attracted by the advertisement of the Grand Palazzo Hotel in Italy. No one in your office has ever been to Italy. So you want your secratary to contact the hotel through telephone.

. Write a short message to Ms. Emily Malan ,your secretary.

. Suggest the Visit to Italy.

. Give the hotel telephone number to her.

. Ask her to contact with that hotel.

. write 30-40 words on your Answer Sheet.

PART TWO

Question 47

You work for Global institute inc. , which produces softwares. You are responsible for Quality Management System.

Study the following graph which shows the effort taken by your company and IBI Inc , your main competitor. In the graph ,the Quality Management is divided into five parts.

. Use the information in the graph to write a short report (about 100 120 wards) suggesting ways of improving the quality management of your company.

. Write on your Answer Sheet.

附图

三.LISTENING

PART ONE

Questions 1-12

. You will hear three face to face conversations.

. Write down one word or number in the numbered spaces on the forms below.

Message One. Questions 1-4

Ordering List

Table No : 3

Name of Customer : Mr.

Dishes : Drink 2 bottles of beer.

Main Dishes : Chicken with red (3 )...

(4 ) ...beef...

stewardess No. 10 Service Time : 6 : 30pm

Message Two. Questions 5-8

NEW ACCOUNT REGISTRATION

Name : Lilian . (5)...Open Date : 3rd ,Feb.

. Account Type : (6)...account

Deposit Amount : (7) ...

Message Three. Questions 9- 1 2

Immigration Registration

Flight No : JH21 2

Arrival Time : 11:40

Name : Helen Robbinson

Passport No : 72931831

Purpose of Visit : (9) ...

Temporary Staying Place : mainly with (10) ...

Staying Period : about (11) ...months

Leaving Date : 15th ,(1 2 ) ...

PART TWO

Questions 13-22

Section One

Questions 13-17

. You will hear five short pieces.

. For each piece decide what the speaker is talking about.

. Write one letter (A-H) next to the number of the piece.

. You will hear the five pieces twice.

1 3...

1 4...

1 5...

1 6...

l 7...

objects

A catalogues

B boxes

C books

D greeting cards

E radio programmes

F weather

G TV programmes

H cars

Section Two

Questions 18-22

. You will hear another five short pieces.

. For each piece decide who is talking.

. Write one letter (AH) next to the number of the piece.

. You will hear the five pieces twice.

18...

19...

20...

21...

22...

speakers

A a librarian

B a stewardess

C a taxi-driver

D a waitress

E an investment counselor

F a news broadcaster

G an electrician

H a pilot

PART THREE .

Questions 23-30

. You will hear a talk given by a senior economist of Germany. He talks about the German economic

policy-M3 and its real effect on German economy.

. You have to complete the sentences (23-30) by choosing the correct ending.

. Mark one letter (A ,B or C).

23. M3 means

A limiting money supply.

B Wide-ranged money supply.

C exporting government bonds.

24. The Bundesbank is going to

A increase the money supply.

B abandon the strong money supply.

C raise the interest rates.

25. Kiel institute of World Economics has found the evidence for

A short-term fluctuation of demand for money following German unification.

B long-run relationship between money supply growth and inflation.

C stable long-run demand for money.

26. Money supply growth will .

A help increasing the government bonds.

B increase the public debt.

C help financing of government debt.

27. Explanation of excessive money supply from the Bundesbank representatives is based on

A the fact that monetary capital grew at a lower rate.

B the shifts between money and money capital. .

C the expansion of credit which has been driving money supply growth.

28. The speaker worries about the money supply because

A it is used in productive capacity.

B it is used mainly in machinery and equipment.

C it is used in bousing constriction and consumption.

29. Bank credit rising is mainly caused by

A money supply.

B public debt.

C German domestic savers.

30. Internal liabilities are increased in mainly by

A big investment.

B office consumption.

C finance transfers to East Germany.

BEC二级模拟试题 5 参考答案

BEC二级模拟试题 5参考答案 试题

一. 阅读部分

PART ONE

1. D 2. A 3. B 4. D 5. C 6. C 7. A

PART TWO

8. B 9. D 10. H 11. G 12. C

PART THREE

13. D 14. G 15. C 16. A 17. A 18. G 19. D 20. C

PART FOUR

21. D 22. B 23.A 24. D 25. A 26.C 27.B 28. C 29.B

30. A 31. A 32.C 33. C 34. D 35.B

PART FIVE

Section A

36. most是多余,应删掉.

37. one是多余,应删掉.

38. those是多余,应删掉.

39. dollars 是多余,应删掉.

40. 没有多余的词.

Section B

41. their应改为its

42. though应改为through

43. other应改为another

44. height应改为high

45. weights 应改为weighs

二.写作部分

PART ONE

Question 46

(Sample for reference)

To : Emily

As on one in the office has been to Italy, it will be a good idea to visit it. We may stay in the Grand Palazzo Hotel and the telephone is 809. 775. 3333. Please contact them to get further information.

PART TWO

Question 47

(Sample for reference)

How to improve Quality Management System with limited capitals? That is the key to

success. After careful study of IBI Inc ’our main competitor ,we find that they spend some money in Customer Service and Vender inspections which are vital to Quality Management. As we know, softwares are developed quickly. Customers and venders know clearly what they need. Therefore, we should develop programmes based on information through Customer Service and Vender inspections. Another fact with our attention is that although IBI Inc.’s Plant productivity is not high, they can sell out their new, high-quality softwares quickly as they have a very good Quality Control System. Therefore, we should adjust the capitals.

三.听力部分

1. white 2. 2 3. wine

4. well-cooked 5. Kobak 6. checking

7. 1,000pounds 8. 69 9. on holiday

10. friends 11. three 12. March

An important source of the demand for bank credit was the public sector. Between the end of 1989 and mid-1993 ,public debt rose by 52 per cent. By-the end of 1994 ,the rise will be more than 115 percent. The lion’s share of this increase was incurred to finance transfers to east Germany. Since the appetite of German domestic savers for government bonds was not sufficient to absorb the `new debt, the government exported part of it by selling bonds abroad ,and allowed the monetization of another part.

一. READING

PART ONE

Questions 1-7

. Read these sentences and the following new reports.

. Which country does each sentence describe?

. For each sentence mark one letter (A ,B ,C or D) on your Answer Sheet.

Example:

The head of state went to China to treat his disease.

Answer: B

1. The government didn’t want to cancel a meeting in its capital.

2. This country did something that went against the international agreements.

3. The king declared that he was unable to stop the civil war.

4. A fierce quarrel broke out between this country and its neighbour.

5. A national budget is going to be approved by the parliament some time in July.

6. An opposition .party plans to turn down its enemy who now controlls the government.

7. A nuclear reactor aroused the suspicion of the United Nations which sent inspectors there to investigate.

A . North Korea announced that it had begun to change the fuel at a nuclear reactor at Youngbyon without the presence of international inspectors, a move that is contrary to international agreements.

B. The Khmers Rouges claimed to have captured the town of Mongkol Borei, in north-western Cambodia. As King Sihanouk prepared to leave for China to resume cancer treatment ,he said he had lost hope of resolving the Cambodian conflict.

C. Japan’s main opposition party, the Liberal Democrats, said it would try to bring down the minority government of Tsutiomu Hata once the budget is passed by parliament in mid-July.

D. The Philippines refused a demand by Indonesia to ban a conference in Manila on East Timor, provoking the worst dispute between the countries for several years.

PART TWO

Questions 8-12

. Read this memorandum.

. Choose the lest sentence from the list A-I to fill each of the blanks.

. For each blank (8-12) mark one letter (A-I) on your Answer Sheet.

. De not mark any letter twice.

. One answer has teen given as an example.

13. F 14. H 15. D

16. G 17. A 18. C

19. A 20. E 21. B

22. F 23. B 24. A

25. A 26. C 27. B

28. C 29. B 30. C

Tape script

Part One. Questions 1-12

Message One. Questions 14.

F1 : Hello ! Welcome to our restaurant.

M1 : Hello ! I have booked a table for 2 people.

F1 : Are you Mr. White?

M1 : Yes ,I am.

F1 : Then , come this way , please !

M1 : Thank you. Could you show us the menu?

F1 : Here you are ,Sir.

M1 : Well ,well ,there are so many beautiful names ,but I have no idea what they really are. Can you recommend something for us?

F1 : I suggest you should have today’s special.

M1 : And what’s that?

F1 : It’s chicken with red wine ,mushroom ,onion and garlic.

M1 : it sounds delicious. Well ,we don’t like onion and garlic. Do you have beef?

F1 : Yes ,sir. How do you like it?

M1 : Well-cooked.

F1 : Yes ,sir. Would you like something to drink?

M1 : Just two bottles of beer.

F1 : Anything else?

M1 : No , thank you.

Message Two. Questions 5-8.

M1 : Good morning. May I help you?

F1 : Yes. I have just moved here from Liverpool. As you seem to be the closest bank I’d like to open an account here.

M1 : Welcome to account services in our bank. What type of account would you like to open ?

F1 : Of course ,a check account. Do you have a check account policy? Is there a minimum balance required?

M1 : Yes ,you have to open your account with five hundred pounds or more ; otherwise , we’ll charge a monthly service fee of five pounds. Also , we pay interest on your check account .

F1 : How much interest do you pay?

M1 : Right now, it’s six percent. And we use the average daily balance to calculate the interest you’ve earned and credit it automatically to your account.

F1 : Then I’d like to open this account with a deposit of one thousand pounds. My name is Lilian Kobak.

M1 : Could you spell it?

F1 : L-I-L-I-A-N , K-O-B-A-K.

M1 : Ok , Ms. Kobak, you’ll receive the printed checks in ten days. First , you have to fill out these forms.

Message Three. Questions 9-12.

M1 : Welcome to Paris. May I see your passport?

...Oh I see you’ve never been here before.

F1 : No ,this is the first time I have been to Paris.

M1 : Er ,what’s the purpose of your visit?

F1 : I’m on holiday.

M1 : Where are you going?

F1 : I’m going from here to London ,then to Edinburgh and then back to Paris.

M1 : Where are you going to stay?

F1 : Well ,mainly with my friends.

M1 : And how long are you going to be here?

F1 : Well ,about three months.

M1 : Er ,what’s the date of your return?

F1 : Could you make it the 15th of March?

M1 : Ok !

F1 : Thanks a lot.

Part Two. Questions 13-22.

Section One. Questions 13-17.

Question Thirteen

It is said in the newspaper that the temperature will be in the mid-eighties Fahrenheit in the east today. No rain is expected ,and the forecast says the temperature won’t go below seventy-five for the next week or so.

Question Fourteen

It uses lighter material in the body and frame. It adopts a new kind of carburetor which cuts down on petrol consumption. That will save your money. The steering and brakes are powerful. You can take a test drive and see how it runs.

Question Fifteen

This looks funny, but I don’t know if it has the same sense of humour as me. This

second one is pretty ,but it doesn’t have any of my personality or taste in it. Oh ,I like this one. The design is attractive and the message is warm and friendly.

Question Sixteen

I started with some game shows this morning. I answered almost all the questions

correctly. At 11 : 30 1 switched to the cable channel and the film was so boring that I changed to Channel 5. That’s Animal World. But I was so tired that I fell asleep.

Question Seventeen

There was a big box like piece of furniture with lots of long drawers that had cards inside. Each card represents a different book. These cards are all arranged in alphabetical order. If you know the name of the book, the name of the author, or the subject ,you’ll be able to find the book you need.

Section Two. Questions 18-22.

Question Eighteen

I’ve been driving for about six years now. It’s a good job. I meet different, interesting people. Most months the business is good. My office is the wheels instead of in high buildings. I like my job very much.

Question Nineteen

Have you any identification which shows your address. I need to see something that verifies that you are a resident of our country. And please fill out this card. In a week, you’ll receive a new library card.

Question Twenty

If you put your money in long-term bonds or securities ,you know what the interest is going to be. It’s usually a safe way to invest. If you invest in the stock market ,you may make a big profit when the price goes up. But none of us really knows what’s going to. happen in the market.

Question Twenty-one

Welcome to Flight 721. We’ll depart for Paris and will arrive at 2:32 pm. local time. We’ll be flying at an altitude of thirty-five thousand feet, so please fasten your seat belts. Our stewardesses will come around to help you.

Question Twenty-two

After four days of talks in Tokyo ,American and Japanese negotiators have agreed on a proposal for balanced trade in modern technology products. Only after the approvals of the Japanese and American governments will the proposal take effect.

Part Three. Questions 23-30.

As German broad money supply(M3)now seems set to exceed its target for the third year in a row, pressure on the Bundesbank is growing to ignore what Bundesbank president, Mr.Hans Tieteyer, calls an "important intermediate indicator". The Bundesbank itself has been strengthening the hand of critics of monetary targeting by lowering interest rates sharply despite very strong money supply growth in the past six months.

Abandoning M3 now as a signpost for monetary policy would be a grave mistake for at least two reasons. First, there is on convincing evidence so far that the long-run relationship between money supply growth and inflation has ceased to exist. Publicly available independent studies , such as those from the Kiel institute of World Economics , have found some evidence for a short-term disturbance in the demand for money in the wake of German unification. But they have failed to reject the hypothesis that the long-run demand for money has remained stable.

Second, excessive money supply growth has reflected the partial monetary financing of government debt ,which ,if continued ,could threaten the purchasing power of the D-Mark.

In recent months Bundesbank representatives and other observers have attempted to explain the rampant growth of money supply on the basis of portfolio shifts between money and "monetary capital" which means the longer-term liabilities of the credit institutions. It is excluded from M3.

In reality, however, expansion of credit has been driving money supply growth. At the end of 1993, total bank credit amounted to about DM3, 800bn, M3 money to DMI , 900bn, and monetary capital to roughly DMZ , 100bn. With bank credit rising at an annual rate of 10. 3 per cent between the end of 1991 and the end of 1993 ,monetary capital would have to grow substantially above this rate to neutralize the effects of credit growth on M3.

In fact, monetary capital grew at an annual average rate of only 7. 7 pre cent ,so the annual rise of M3 during this period was 8. 7 per cent.

If the expansion of bank lending had been used to finance investment in future productive capacity ,there would have been little reason to worry.

However, between the second half of 1990 and the second half of 1993, real investment in machinery and equipment in united Germany declined by about 4 per cent. This suggests that most of the credit was used for housing construction and consumption.


内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-7832-310555-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

订阅每日学英语:

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
0.093750