雅思英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 雅思 > 雅思阅读 >  内容

剑桥雅思阅读题型分类练习解析:摘要选词题1

所属教程:雅思阅读

浏览:

zhaocongcong

2018年07月23日

手机版
扫描二维码方便学习和分享
 

  [C4T1P3-P30]

  In the experimentdescribed in Part 2, a set of word 33____was used to investigate whether blindand sighted people perceived the symbolism in abstract 34____in the same way.

  33. 答案:pairs

  原文:We gave a list of twenty pairs of words to sighted subjects...

  同义替换:a set of = a list of ;was used = gave ;sighted people = sighted subjects

  34.答案:shapes

  原文:Thus, we concluded that the blind interpret abstract shapes as sightedpeople do.

  同义替换:perceived = interpret ;in the same way = as sightedpeople do

  From the35____volunteers, everyone thought a circle fitted 'soft' while a square fitted'hard'.

  35.答案:sighted

  原文:We gave a list of twenty pairs of words to sighted subjects and askedthem to pick from each pair the term that best related to a circle and the termthat best related to a square. ;All our subjects deemed the circle soft andthe sq uare hard.

  同义替换:volunteers = subjects ; thought = deemed

  However,only 51% of the 36____volunteers assigned a circle to 37____

  36.答案:sighted

  原文:We gave a list of twenty pairs of words to sighted subjects and askedthem to pick from each pair the term that best related to a circle and the termthat best related to a square ;And only 51% linked deep to circle andshallow to square.

  同义替换:volunteers = subjects

  37.答案:deep

  原文:And only 51% linked deep to circle and shallow to square.

  同义替换:assigned a circle to = linked…… to circle

  When the test waslater repeated with 38____volunteers, it was found that they made 39____choices.

  38.答案:blind

  原文:When we tested four totally blind volunteers using the same list, wefound that their choices closely resembled those made by the sighted subjects.

  同义替换:repeated = using the same list

  39.答案:similar

  原文:we found that their choices closely resembled those made by the sightedsubjects.

  同义替换:it was found = we found ; similar = resembled

  [C5T1P3-P28]

  38. The writeradmits that global warming is a 38____challenge

  答案:E long-term

  原文:So what of global warming? As we know, carbon dioxide emissions arecausing the planet to warm. The best estimates are that the temperatures willrise by 2-3°C in this century ; Yet the cost of reducing carbon dioxideemissions, for the United States alone, will be higher than the cost of solvingthe world's single, most pressing health problem: providing universal access toclean drinking water and sanitation.

  39. but says that itwill not have a catastrophic impact on our future, if we deal with it in the39____way.

  答案:D right

  原文:It is crucial that we look at the facts if we want to make the bestpossible decisions for the future. It may be costly to be overly optimistic -but more costly still to be too pessimistic.

  同义替换:deal with = make decisions

  40. He feels itwould be better to spend money on the more 40____health problem of providingthe world's population with clean drinking water.

  答案:I urgent

  原文:Yet the cost of reducing carbon dioxide emissions, for the UnitedStates alone, will be higher than the cost of solving the world's single, mostpressing health problem: providing universal access to clean drinking water andsanitation.

  同义替换:it would be better to spend money on = thecost of ……will be higher than the cost of ; world's = universal ; providingwith = providing access to ; urgent = pressing

  [C5T3P2-P70]

  24. In addition tothe problem of coastal erosion, there has been a marked increase in the levelof 24____contained in the silt deposited in the Nile delta.

  答案:F pollutants

  原文:Pollutants are building up faster and faster...; ln Manzalah Lagoon,for example, the increase in mercury, lead, copper and zinc...

  同义替换:a marked increase = are building up fasterand faster

  To deal with this.Stanley suggests the use of 25____in the short term, and increasing the amountof water available through 26____in the longer term

  25. 答案:A artificial floods

  原文:In the immediate future, Stanley believe that one solution would be tomake artificial floods...

  同义替换:deal with = one solution ; suggests =believe; in the short term = In the immediate future

  26.答案:B desalination

  原文:He says, however, that in the long term an alternative process such asdesalination may have to be used to increase the amount of water available.

  [C5T4P2-P92]

  18. Toughened glass is favoured by architects because it is muchstronger than ordinary glass, and the fragments are not as 18____when itbreaks.

  答案:F sharp

  原文:This glass has five times the strength of standard glass, and whenit does break it shatters into tiny cubes rather than large, razor-sharpshards.

  同义替换:much stronger = five times the strength ; ordinary glass = standardglass ; fragments = tiny cubes ; sharp = razor-sharp

  19. However, ithas one disadvantage: it can shatter 19______

  答案:I unexpectedly

  原文:The time that elapses before failure occurs is unpredictable.

  同义替换:unexpectedly = unpredictable

  20. Ordinary glass is first heated, then cooled very 20______

  答案:C quickly

  原文:It is made by heating a sheet of ordinary glass to about 620°C tosoften it slightly, allowing its structure to expand, and then cooling itrapidly with jets of cold air.

  同义替换:quickly = rapidly

  21. Theouter layer 21­­­­_____ before the inner layer, and the tension between the twolayers which is created because of this makes the glass stronger.

  答案:K contracts

  原文:This causes the outer layer of the pane to contract and solidifybefore the interior.

  22. These are unstable, and can expand suddenly, particularly if theweather is 22______

  答案:E warm

  原文:It could happen just months after manufacture, or decades later,although if the glass is heated – by sunlight, for example - the process isspeeded up.

  同义替换:unstable = just months after manufacture, or decades later ; warm =heated – by sunlight

  23. If this happens,the pane of glass may break. The frequency with which such problems occur is23______by glass experts.

  答案:L disputed

  原文:But he insists that cases are few and far between. 'It's a very rarephenomenon,' he says.

  Others disagree.

  同义替换:frequency = few and far between ; disputed = disagree


内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-7963-419628-1.html
用手机学英语,请加听力课堂
微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

  • 微信公众号:每日yasi
  • [微信扫码,即可关注]
  • 关注有惊喜,经典雅思资料免费送! 每天的精彩内容,不容错过。
  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐