雅思英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 雅思 > 雅思阅读 >  内容

剑桥雅思阅读题型分类练习解析:摘要找词题1

所属教程:雅思阅读

浏览:

zhaocongcong

2018年07月24日

手机版
扫描二维码方便学习和分享
  [C4T2P1-P44]

  1. There arecurrently approximately 6,800 languages in the world. This great variety of languagescame about largely as a result of geographical 1_______

  答案: isolation

  原文:Half the world's 6,800 languages are likely to vanish within twogenerations…….; Isolation breeds linguistic diversity: as a result, the worldis peppered with languages spoken by only a few people.

  同义替换:great variety of languages = linguisticdiversity

  2. But in today'sworld, factors such as government initiatives and 2____are contributing to a hugedecrease in the number of languages.

  答案: economic globalisation /globalization ; social economic pressures

  原文:But Salikoko Mufwene, who chairs the Linguistics department at theUniversity of Chicago, argues that the deadliest weapon is not governmentpolicy but economic globalization.

  同义替换:contributing to = the deadliest weapon

  3. One factor whichmay help to ensure that some endangered languages do not die out completely ispeople's increasing appreciation of their 3______

  答案: cultural identity

  原文:But a growing interest in cultural identity may prevent the direstpredictions from coming true

  同义替换:increasing appreciation = growing interest ;; ensure…. do not = prevent…. from

  4. This has beenencouraged through programs of language classes for children and through'apprentice' schemes, in which the endangered language is used as the medium ofinstruction to teach people a 4_______

  答案: traditional skill

  原文:Volunteer 'apprentices' pair up with one of the last living speakers ofa Native American tongue to learn a traditional skill such as basket weaving, withinstruction exclusively in the endangered language.

  [C4T3P2-P73]

  22. Volcaniceruptions have shaped the earth's land surface. They may also have produced theworld's atmosphere and 22______

  答案: water/ the water / oceans / theoceans

  原文:Volcanoes have not only made the continents, they are also thought tohave made the world's first stable atmosphere and provided all the water forthe oceans, rivers and ice-caps.

  同义替换:shaped the earth's land surface = made thecontinents

  23. There aredifferent types of eruption. Sometimes the 23______moves slowly and formsoutcrops of granite on the earth's surface.

  答案:lava / magma / molten rock

  原文:Sometimes it is slow: vast bubbles of magma — molten rock from themantle — inch towards the surface….

  24. When it moves more quickly it may flowout in thick horizontal sheets. Examples of this type of eruption can be foundin Northern Ireland, Wales, South Africa and 24______

  答案: India / western India

  原文:Sometimes — as in Northern Ireland, Wales and the Karoo in South Africa— the magma rose faster, and then flowed out horizontally on to the surface invast thick sheets. In the Deccan Plateau in western India,…..

  同义替换:in thick horizontal sheets = horizontally onto the surface in vast thick

  25. A third type oferuption occurs when the lava emerges very quickly and 25______ violently

  答案: explodes

  原文:Sometimes the magma moves very swiftly indeed. It does not have lime tocool as it surges upwards. The gases trapped inside the boiling rock expandsuddenly, the lava glows with heat, it begins to froth, and it exploded withtremendous force.

  同义替换:lava = magma ; emerges very quickly = movesvery swiftly ; violently = with tremendous force

  26. This happens because the magma moves sosuddenly that 26_______emitted.

  答案: gases / the gases / trapped gases

  原文:Sometimes the magma moves very swiftly indeed. It does not have lime tocool as it surges upwards. The gases trapped inside the boiling rock expandsuddenly,...

  同义替换:suddenly = swiftly ; emitted = expand

  [C4T3P3-P77]

  37. A linguist canuse a corpus to comment objectively on 37_______

  答案: frequency of usage / usagefrequency

  原文:A corpus enables the linguists to make unbiased statements aboutfrequency of usage,...

  同义替换:use = enables ; comment = make statementsabout ; objectively = unbiased

  38. Some corporainclude a wide range of language while others are used to focus on a 38______

  答案: particular linguistic feature

  原文:Some corpora attempt to cover the language as a whole, taking extractsfrom many kinds of text; others are extremely selective, providing a collectionof material that deals only with a particular linguistic feature.

  同义替换:include = cover ; a wide range of language =the language as a whole ; focus on = deals with

  39. The length oftime the process takes will affect the 39______of the corpus.

  答案:size

  原文:The size of the corpus depends on practical factors, such as the timeavailable to collect, process and store the data.

  同义替换:The length of time the process takes = thetime available to ….. ; affect = depends on

  40. No corpus canever cover the whole language and so linguists often find themselves relying onthe additional information that can be gained from the 40_____of those whospeak the language concerned.

  答案:intuitions

  原文:An important principle is that all corpora, whatever their size, areinevitably limited in their coverage, and always need to be supplemented bydata derived from the intuitions of native speakers of the language, througheither introspection or experimentation.

  同义替换:No corpus can = all corpora…are inevitablylimited ; cover = in their coverage ; relying on = need to be supplemented by ;information = data ; gained from = derived from ; those who speak the language= native speakers

  [C4T4P2-P95]

  24. Much of the workof archaeologists can be done using written records but they find 24_____equallyvaluable.

  答案: oral histories

  原文:To archaeology, which studies all cultures and periods, whether with orwithout writing, the distinction between history and pre-history is aconvenient dividing line that recognizes the importance of the written word,but in no way lessens the importance of the useful information contained inoral histories.

  同义替换:written records = written word ; equally = inno way lessens ; valuable = importance

  25&26. The writer describes archaeologyas both a 25____and a 26_____

  答案: humanistic study ; historicaldiscipline

  原文:Since the aim of archaeology is theunderstanding of humankind, it is a humanistic study, and since it deals withthe human past, it is a historical discipline.

  27. However, as archaeologists donot try to influence human behavior, the writer compares their style of workingto that of a 27______

  答案: scientist

  原文:In this respect, the practice of the archaeologist is rather like thatof the scientist, who collects data, conducts experiments, formulates ahypothesis, tests the hypothesis against more data, and then, in conclusion,devises a model that seems best to summarize the pattern observed in the data.

  同义替换:compares…to = rather like


内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-7963-419634-1.html
用手机学英语,请加听力课堂
微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

  • 微信公众号:每日yasi
  • [微信扫码,即可关注]
  • 关注有惊喜,经典雅思资料免费送! 每天的精彩内容,不容错过。
  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐