中考英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 中考英语 > 中考资讯 >  列表

冲刺2014中考英语易错题200例(5)

所属教程:中考资讯

浏览:

微辣

随身学
扫描二维码方便学习和分享
  52. 〔误〕 Be careful The temperature of the water is ninety degrees over zero. 〔正〕 Be careful. The temperature of the water is ninety degrees above zero. 〔析〕 over 与 above 在作为比某物高的意思时有时可以互换。但在垂直方向上的高矮时,即正上方时则要用above.而泛指上方时用over.

  53.〔误〕 The Dead Sea is under the sea level. 〔正〕 The Dead Sea is below the sea level.

  〔析〕在垂直下方要用below.也就是讲above与below互为反意词,over与under也是反意词。

  54. 〔误〕 There is a big tree in the front of the house. 〔正〕 There is a big tree in front of the house.

  in front of 是在物体外部的前面,而in the front of 是在物体内部的前面,如:The driver sits in the front of the bus.

  55.〔误〕 It took them two days to walk across the forest. 〔正〕 It took them two days to walk through the forest.

  〔析〕 across 作为介词有两个主要意思:① 横过,如:I want to walk across the street.② 对面,如:There is a post office across the street,而through 多用于三维空间中的穿越。across则多用于平面上的横过。如:The little girl ran across the room to meet her mother.

  56. 〔误〕 The sun sets toward the west. 〔正〕 The sun sets in the west.

  〔析〕 towards也可用作toward,它主要表达朝向某方向运动,但不一定到达,如:He ran toward(s) the mountain.而在表示方位east, west, north, south 时,其前面要用in。要注意的是这4个词可以用作副词,如:I went south. 也可用作名词,如:I went to the south.也可用作形容词,如:I went to the south part of China.

  57. 〔误〕 Can I write the exam paper with ink? 〔正〕 Can I write the exam paper with a pen? 〔正〕 Can I write the exam paper in ink? 〔析〕 with后要加拿得起来放得下的工具,而墨水、颜料等原料则要用in。

  58. 〔误〕 Im earlier today. I came here by his car. 〔正〕 Im earlier today. I came here in his car.

  〔析〕在交通工具前加介词by,但不能再有任何指示代词或冠词,否则要改换相应的介词。by taxi=in a taxi

  by train=in a train by bicycle=on a bicycle by ship=on a ship

  59. 〔误〕 A lot of French wines are made of grape. 〔正〕 A lot of French wines are made from grape.

  〔析〕 made of 是指由原材料到成品过程中原材料未发生质地的变化,而发生了某种变化则要用from,如:The desk was made of hard wood.

  60.〔误〕 This is a good dictionary in English grammar. 〔正〕 This is a good dictionary on English grammar.

  〔析〕关于某方面的书籍、报告等有两个介词,其中on表示某专业用书,about则为某方面的普通读物,如:This is a book about physics.即物理科普知识。

  61.〔误〕 Do you have the key of the door. 〔正〕 Do you have the key to the door. 〔析〕 key to the door门的钥匙。相同用法还有answer to the question, entrance to the highway, danger to health.千万不要用of。

  62. 〔误〕 I didnt do my homework, so the teacher was angry to me. 〔正〕 I didnt do my homework, so the teacher was angry with me. 〔析〕 be angry with其后接人,而be angry at其后接事。如:He was angry at what she said.

  63. 〔误〕 He was good for skating. 〔正〕 He was good at skating.

  〔析〕 be good at 为"擅长某事",而be good for somebody为对某人很好。

  64. 〔误〕 It was good to you to help my little boy. 〔正〕 It was good of you to help my little boy.

  〔析〕 这句话应译为:你真太好了,帮助了我的小孩。而be good to somebody 是对某人态度好。如:Her mother is good to everyone.

  65. 〔误〕 My parents were very pleased at me. 〔正〕 My parents were very pleased with me. 〔正〕 My parents were very pleased at my studying. 〔析〕 be pleased with后加somebody, 而be pleased at后加something。

  66. 〔误〕 He is agree with me. 〔正〕 He agrees with me. 〔误〕 He againsts me. 〔正〕 He is against me.

  〔析〕同意agree为动词,而反对against则为介词。在使用中一定要注意。

  67. 〔误〕 I havent heard letters from him. 〔正〕 I havent heard from him. 〔析〕 hear from 即为:从某人处得到信件。不要再加letter了。

  68. 〔误〕 Do you know the girl on white? 〔正〕 Do you know the girl in white?

  〔析〕 in white为穿一身白。与in有关的词组有:in bed(睡觉),in hospital(住院),in a hurry(匆匆忙忙),in danger(危险中),in joy (高兴),in good health(身体好),in love(恋爱),in trouble(困境),与之相反的是out of ,如:out of trouble (摆脱困境),out of date(过时了), out of order(出故障)

  69. 〔误〕 She didnt come to school because of she was ill. 〔正〕 She didnt come to school because she was ill.

  〔析〕 because of 后接名词,如:The game was put off because of the rain.

  70. . What can I do for you?- I’d like two ____ A. box of appleB. boxes of applesC. box of applesD. boxes of apple

  答案: B. (选择其它三项的同学要注意仔细看题.不要马虎, 这里box 和apple都是可数名词)

  72.Help yourself to _________. A. some chickensB. a chickenC. some chickenD. any chicken

  答案: C (选择A的同学要注意chicken当鸡肉讲时不可数)

  73. Which is the way to the __________?A. shoe factoryB. shoes factoryC. shoe’s factoryD. shoes’ factory

  答案: A. (选择D的同学注意这里不是指名词所有格, 而是名词作形容词的用法.类似的用法如: pencil box; school bag等.)

  .This class ________ now. Miss Gao teaches them.A. are studyingB. is studyingC. be studyingD. studying

  答案: A. (选择B的同学要注意, 当这种概念名词当 “人”讲的时候要做复数处理.类似的还有: the police are running after the thief等)

  We will have a _________ holiday after the exam.A. two monthB. two-monthC. two month’sD. two-months

  答案: B (选择C的同学要注意应用two months’; 选择D的同学要注意名词之间有 “— “ 后的组合词当作形容词来用, 因此就不用所有格形式了.)

  74. 8.Our sports meeting will be held ________.A. on 24, Tuesday, April B. in April 24, TuesdayC. on Tuesday, April 24D. inApril Tuesday 24答案: C. (选B的同学是受到中文的影响,要特别注意中英文的差异)

  75. Some people like to stay at home, but ________ like to go to the cinema.A. anotherB. otherC. othersD. other one

  答案: C. (选择B的同学要牢记: some…., others….

  76. -- Is this your shoe?-- Yes, but where is _________?A. the other oneB. other oneC. another oneD. the others

  答案: A. (选择C的同学要注意鞋是两只, another指的是三者或者三者以上)

  77. – When shall we meet again next week?-- _______ day is possible. It’s no problem with me.

  A. EitherB. NeitherC. EveryD. Any

  答案: D. (选择C的同学要注意every指的是每一天都见面, any指的是任何一天都可以.注意中文的干扰)

  78. 1 _______ do you write to your parents?-- Once a month.A. How longB. How soonC. How oftenD. How far

  答案: C. ( 选择A的同学要注意中文的干扰. 由回答知道这里指的是写信的频率, 用how often表示.)

  79..Robert has gone to _________ city and he’ll be back in a week. A. otherB. the otherC. anotherD. any other

  答案:C (选择其它三项的同学要注意,这里没有说只有两座城市,因此不能用.)

  80. – Which book would you like to borrow?-- ________ of the two books is OK with me.

  A. EitherB. BothC. AnyD. None 答案:A (选择B的同学要注意is 表示单数.)

  81. .He knows _________ English ________ French. But he’s very good at Japanese.

  A. either; orB. both; andC. neither; norD. either; nor答案:C (选择A和B的同学要注意语境.)

  82. – What do your parents do?-- One is a teacher; _________ is a driver.A. otherB. anotherC. the otherD. that one

  答案: C (选择其它三个选项的同学要注意, one is …, the other is …的用法)

  83. 22.There are many trees on ________ side of the street.A. eitherB. anyC. allD. both

  答案:A (选择D的同学要注意side为单数。选择B的同学要注意:街道只有两边,因此不能用any)

  84. ________ is the population of the city?A. How many B. What C. How many peopleD. How much

  答案:B (在问到人口是多少时,其实是在说“人口数是什么”,因此不能用A,要注意排除中文的干扰。)

  85. .Japan is ________ the east of China.A. inB. toC. onD. at

  答案: B ( in 表示在范围里的, on表示紧挨着的; to 表示在范围以外的)

  87. The postman shouted, “ Mr Green, here is a letter ________ you.” A. to B. fromC. forD. of

  答案: C ( 选择A的同学要注意to 表示动作的方向, for表示有从属关系或者利益关系)

  88. We can’t do it ________ your help.A. withB. ofC. underD. without

  答案: D. (选择C的同学要注意中文的干扰, 借助某人的帮助要用with,反之用without)

  89. He hasn’t heard from his friend __________ last month.A. sinceB. by the end ofC. forD. until

  答案: A (选择B的同学要注意B选项为过去完成时的时间;选择C的同学要注意, for+时间段; 选择D的同学要注意不是not…until 句型.until+ 句子)

  90. I didn’t buy the dictionary yesterday _________ my aunt would give me one.A. untilB. becauseC. ifD. before

  答案: B (选择A的同学要注意语境)

  91. I’m going to look for another job ________ the company offers me more money.A. afterB. unlessC. whenD. for

  答案: B ( 选择其它三项的同学要注意语境, 这里是指除非公司给我更多工资,否则我就要找其它工作.)

  92. Don’t hurry. The bus won’t start ________ everybody gets on.A. sinceB. asC. untilD. when

  答案: C (选择D的同学要注意前面是否定.)

  93. .Please show me ____to send an e-mail, John. It’s the first time for me to do it. A. howB. whatC. whenD. where

  答案:A (选择C的同学要注意认真看题,这里的time不是时间,而是指第一次)

  94. You’ve passed the exam. I’m happy ______ you.A. onB. atC. inD. for答案:D

  95. I wonder ________ they finished so many different jobs in such a short time.A. whyB. howC. whenD. where

  答案:B (选择A的同学要注意语境,这里指他们怎么能在如此短的时间里完成如此多的困难的工作.)

  96. -- Do you speak English?-- Yes, I speak _________ a little English _______ some French.

  A. neither, notB. both, orC. either, orD. not only, but also答案:D (选择C的同学要注意语境.)

  97. .______ the maths problem is difficult, I’ll try very hard to work it out.A. ThoughB. WhenC. BeforeD. After

  答案:A (选择B的同学要注意语境.不能说当题目难的时候,我将努力.而是说尽管题目难,但我将努力解决.)

  98. The accident took place ________ a cold February evening.A. onB. inC. atD. for

  答案:A (选择B的同学要注意,在特指的早上、下午、晚上,不用in要用on)

  99. He turned ________ the radio because his father was asleep. A. onB. downC. upD. over

  答案:B (根据语境:他爸爸睡着了,因此不能用A-打开,也不能用C-调大.D表示反过来)

  100. I don’t know the homework _______ today. A. onB. inC. ofD. for

  答案:D (选择C的同学要注意of表示从属关系,要注意中文的干扰.)


内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-8324-292888-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

订阅每日学英语:

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
0.093750