中考英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 中考英语 > 中考资讯 >  列表

冲刺2014中考英语易错题200例(6)

所属教程:中考资讯

浏览:

微辣

随身学
扫描二维码方便学习和分享
  101. 40.Jane said she would come here ________ 9:00 and 9:30 tomorrow morning. A. fromB. atC. betweenD. around答案: C (选择B的同学没有把体看完整; 选择A的同学没有注意到from…to…的搭配.)

  102. It’s spring now. The students ________ trees these weeks. A. plantB. are plantingC. will plantD. planted

  答案: B (选择A注意 these weeks 并不表示经常做某事,而是强调这几个星期同学们一直在种树.)

  103. Must I finish it now?-- No, you ________.A. mustn’tB. needn’tC. can’tD. shouldn’t 答案: B (选择A的同学要注意mustn’t意思指不允许, needn’t指的是不必要.)

  104. Though it’s cloudy now, it _________ get sunny later.A. can B. mayC. mustD. need

  答案: B ( 选C的同学要注意语境, 这里强调过些时候也许会晴天, 表示推测性.)

  105. It is in the library, you _______ talk loudly.A. may notB. can’tC. needn’tD. mustn’t

  答案: D ( 选择B的同学要注意中文的干扰.can’t表示不能够。)

  106. If anyone wants to say something in class, you ________ put up your hands first. A. mustB. mayC. shouldD. can答案: A ( 选其他三个选项的同学要注意语境,anyone暗示出语气。表明是一个规定,而不是建议。)

  107. – I called you last night but no one answered the phone. -- I ________ dinner with my friends in the restaurant. A. haveB. hadC. was havingD. have had

  答案:C (选择B和D的同学要注意分析语境.这里指我当时正在和朋友在饭馆吃饭.)

  108. If you have lost a library book, you have to _________ it. A. find outB. look afterC. pay forD. take care

  答案:C (选择A的同学要注意语境)

  109. He will call me as soon as he _________ the city.A. reachesB. reachedC. will reachD. is reaching

  答案:A (选择B的同学要注意主将从先)

  110. The pen _________ him ten yuan.A. paidB. costC. tookD. spent

  答案:B (选择C的同学要注意took通常用在时间上;选择A和D的同学要注意,这里的主语是物品,因此不能用paid 和spent)

  111. The train _________ for twenty minutes.A. leftB. has leftC. is leavingD. has been away

  答案:D (选择B的同学要注意,当用完成时表示持续动作时,要选择可持续动词,不要用瞬间动词.)

  112. How many books _____ they ________?-- Five. But they haven’t finished reading even one.

  A. did…borrowB. had…borrowedC. will…borrowD. do…borrow

  答案:A (选择B的同学要注意,这里只是问过去发生的一件事,并不是过去时间之前发生的.)

  113. He _________ his bike so he has to walk there.A. lostB. has lostC. had lostD. loses

  答案:B (选择A的同学注意句子并没出现两个时间点,因此要注意时态的前后一致.)

  114. Why did the policeman stop us? -- He told us not _______ so fast in this street.

  A. driveB. drivingC. to driveD. drove答案:C (这里考查的是tell sb. not to do sth.)

  115. The population of the world in 20th century became very much _________ thanthat in 19th A. bigger B. larger C. greater D. more 答案: B.(选择其它三项的同学要注意population的固定搭配是large)

  116. The magazines are ________ easy that the children can read them well.A. suchB. soC. tooD. very

  答案: B (选择A的同学要注意easy是形容词,要用so…that, 而不用such…that)

  117. – Would you like ________ more tea?- Thank you. I’ve had ________.A. any, muchB. some, enoughC. some, muchD. any, enough 答案:C (选择B的同学要注意enough是形容词, 不能说had enough)

  118. I think basketball is _______. I like to watch it.A. boringB. boredC. excitingD. excited

  答案:C (选择D的同学要注意basketball本身很令人激动,excited表示被什么所感染而激动。)

  119. The math problem is so hard that ________ students can work it out.  A. a fewB. a littleC. manyD. few

  答案:D (选择A、C的同学要注意语境,这里指没有什么学生能做出来。)

  120. Though she talks ______, she has made ________ friends here.A. a little, a fewB. little, fewC. little, a fewD. few, a few答案:C (选择A的同学要注意语境,这里指虽然她不怎么说话,但她有一些朋友.)

  121. He never does his work _______ Mary.A. as careful asB. so careful asC. as carefully asD. carefully as

  答案:C (选择A和B的同学要注意work 是行为动词,要用副词来修饰.)

  122. If it ________ tomorrow we’ll go to the park. A. will not rainB. doesn’t rainC. is not rainingD. didn’t rain

  答案: B (选择A的同学要注意if引导的条件状语从句主句用将来时, 从句用一般现在时.)

  123. The radio says the snow ______ late in the day. A. stopsB. will stopC. has stoppedD. stopped

  答案: B. (选择A的同学要注意语境, late in the day表示 “晚些时候”, 要用将来时)

  124. The nurse told the children the sun ______ in the east. A. risesB. roseC. will riseD. has risen答案: A ( 选择B的同学要注意, 虽然主句中用了told, 但太阳从东方升起是真理性事实, 应用一般现在时表示.)

  125. – Are you sure you have to? It’s been very late.-- I don’t know ______ I can do it if not now.

  A. whereB. whyC. whenD. how答案: C ( 选择D的同学要注意语境, 根据语境知道这里强调的是必须先在做,否则就没有时间了)

  126.  70.- Could you tell me _______ she is looking for?-- Her cousin, Susan. A. thatB. whoseC. whomD. which

  答案: C (选择其它三项的同学要注意语境,这里是指找Susan这个人)

  127. When are the Shutes leaving for New York? -- Pardon? -- I asked ___________.

  A.when are the Shutes leaving for New York B.when the Shutes are leaving for New York

  C.when were the Shutes leaving for New York D.when the Shutes were leaving for New York

  答案: D ( 选择B的同学注意到了宾语从句的语序,但同时要注意时态要用相应的过去时.)

  128. Would you please tell me ________ next, Mr Wang?A. what should we doB. we should do whatC. what we should doD. should do what答案: C ( 选择A的同学要注意宾语从句的语序为陈述语序.)

  129. Alice has gone to the classroom and she didn’t say ________.

  A. when did she come backC. when would she be backC. when she came backD. when she would be back

  答案:D (选择C的同学要注意语境,这里要用过去将来时.)

  130.I’m sorry I broke your coffee cup.-- Oh, really? __. A. It doesn’t matterB. I don’t knowC. it’s OK with meD. You’re welcome答:A (选择C和D的要注意中文的干扰.D是用来回答别人的致谢的.)


内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-8324-292889-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

订阅每日学英语:

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
0.093750