托福英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 托福 > 托福语法 >  列表

托福语法易错题笔记 6

所属教程:托福语法

浏览:

Healing

随身学
扫描二维码方便学习和分享
1. _________ denotes currency in circulation plus bank deposits.

A. The term “money supply”

B. The term is “money supply”

C. When the term “money supply”

D. “Money supply” is the term

答案:A

分析:缺主语。B,D中出现两个谓语,一定错。C中when多余,使得句子不完整。

参考译文:术语货币储备是指流通货币加上银行存款。

2. The Franklin stove, invented around 1742, ________, originally with a partially open front, and was designed to fit into a fireplace.

A. was made of cast iron

B. cast iron was made of

C. cast of iron was made

D. was of iron made cast

答案:A

分析:invented around 1742为插入语,2个was为并列谓语。be made of 为固定搭配。

参考译文:Franklin火炉发明于1742年,是用铁浇铸的,原先前面可以部分打开,而且设计成能正好装进壁炉。

3. A few species of mushrooms cause death or serious illness _________.

A. having eaten

B. that they are eaten

C. are eaten

D. when eaten

答案:D

分析:状语从句的省略结构。省略条件:由特定的状语从句引导词:although, though, even though, if, when, while, as, whether; 从句为主系表结构;从句主语和主句主语一致。省略方式:要同时省略主语和系动词。原句为:…… when mushrooms are eaten.

参考译文:吃了一些种类的蘑菇会造成死亡或重大疾病。

4. Some critics maintain _________ the mystery novel is a symbolic ritual of guilt and retribution.

A. is that

B. that there is

C. it is

D. that

答案:D

分析:that引导宾语从句。A,C中出现两个谓语动词,错;B中that引导的从句出现两个谓语动词,错。

参考译文:一些评论家认为神秘小说是罪与罚象征性的仪式。

5. _________ all cherry trees are very attractive when in bloom, some species with inferior fruit are cultivated especially for their flowers.

A. Although

B. There are

C. It is

D. That

答案:A

分析:后面句子完整,且出现了两个谓语动词,此处缺连接词。

参考译文:尽管所有的樱桃树在开花的时候都很美丽,但它们中的一些不结果的种类专门种植用来观赏他们的花的。

6. Usually pitched in the of C, _________ may be tuned to B flat by means of a slide.

A. the bugle

B. because of the bugle

C. the bugle that

D. but the bugle

答案:A

分析:缺主语。

参考译文:通常音调为C大调的军号,可以通过滑动的方式平稳的吹出B调来。

7. With _________ formal art training and largely self-educated, Anna Mary Moses, known as Grandma Moses, began to paint rural scenes at the age of seventy-eight.

A. not

B. no

C. neither

D. never

答案:B

分析:no修饰后面的名词training.

参考译文:没有经过正常的艺术培训和广泛的自我教育,众所周知的Moses奶奶Anna Mary Moses78岁才开始画乡村风光。

8. A block and tackle is a _________ of pulley blocks and ropes used for pulling or hoisting large objects.

A. mechanical set special

B. set special mechanical

C. special mechanical set

D. special set mechanical

答案:C

分析:固定搭配:a set of.;形容词修饰名词。

参考译文:滑轮系统是一种特殊的机械装置,用滑轮和绳索来拉或提升大件的物品。

9. Although _________ instant critical acclaim in 1952, he never completed a second novel, publishing many short works instead.

A. Invisible Man was the first novel by Ralph Ellison received

B. first received by Ralph Ellison, the novel Invisible Man was

C. Ralph Ellison's first novel, Invisible Man, received

D. Ralph Ellison's first novel, Invisible Man, was received

答案:C

分析:同位语结构,由句意应该用主动形式。

参考译文:尽管Ralph Ellison的第一部小说《隐形人》在1952年得到了直接的赞誉,他却再也没有完成第二部小说,取而代之的是出版了很多短篇作品。

10. Sauropods had _________ smallest brains relative to body weight of any group of dinosaurs, yet they were among the most successful of all dinosaurs in evolutionary terms.

A. what was a

B. when a

C. of the

D. the

答案:D

分析:adj. 最高级前一定要加the.

参考译文:雷龙是恐龙群体中大脑对身体重量相比最小的一种,然而他们在进化过程中却属于最成功的恐龙之一。


内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-8351-299500-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

  • 微信公众号:每日托福
  • [微信扫码,即可关注]
  • 关注有惊喜,经典托福资料免费送! 每天的精彩内容,不容错过。
  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
0.093750