高考英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 高考英语 > 高考英语听力 > 历年高考英语听力真题 >  列表

2005年高考英语听力湖北卷真题

所属教程:历年高考英语听力真题

浏览:

liuzhaoxia

随身学
扫描二维码方便学习和分享
http://online2.tingclass.net/lesson/shi0529/0008/8755/2005hb.mp3
http://image.tingclass.net/statics/js/2012
第一部分:听力(共两节,满分30分)
做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡。
第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。并标在试卷的相应,10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
A. £19. 15. B. £9. 15. £C. £9. 18.
答案是B。
1. What happened to the man?
A. He was pushed down.
B. He knocked into a door.
C. He ran into someone.
2. What do we know about the woman?
A. She’s excited about the trip.
B. She’s uninterested in the trip.
C. She’s regretful about the trip.
3. What has the man been doing?
A. Greeting his guests.
B. Cleaning the house.
C. Arguing with Maggie.
4. What does the woman mean?
A. She enjoyed the music at the party.
B. She didn’t like the food at the party.
C. She didn’t have a good time at the party.
5. Why can’t the woman play her records?
A. Because she’s broken them.
B. Because she’s left them in the cafe.
C. Because she’s forgotten where she put them.
第二节 (共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有5秒钟时间阅读每小题。听完后,每小题将给出55秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What is the woman ?
A. A thief is in her house.
B. There is a fight downstairs.
C. Someone is breaking her window.
7. What does the man ask the woman to do?
A. To hide in a car.
B. To go downstairs.
C. To stay in her bedroom.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What’s the plan for the activity on Friday?
A. A meeting followed by a lunch.
B. A lunch followed by a lecture.
C. A lecture followed by a meeting.
9. What time will Professor Smith finish his talk?
A. At about 1:45. B. At about 2:15. C. At about 2:45.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. Whom is the woman disappointed in?
A. The judges. B. The listeners. C. The speakers.
11. According to the woman, how did most of the listeners feel about the result of the competition?
A. They were satisfied.
B. They were astonished.
C. They were worried.
12. What do the man and woman disagree on?
A. Whose speech was better.
B. Whose pronunciation was better.
C. Whose speech was meaningful.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. Who is the woman talking to?
A. A stranger. B. A friend. C. Her partner.
14. Where are the two speakers?
A. At an airport B. At a bus stop. C. At a department store.
15. Why does the man say they lost half the fun of traveling?
A. Because his wife lost a $ 100 bill on their trip.
B. Because his wife left her purse at a department store.
C. Because his wife’s handbag was taken away at the airport.
16. What does the woman thank the man for at the end of the conversation?
A. For telling her that the bus was coming.
B. For telling her the way to Sunday Square.
C. For telling her to be careful during the trip.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What is a blood transfusion?
A. Losing a lot of blood in a serious accident or a difficult operation.
B. Finding out the amount of blood a patient needs for an operation.
C. Taking blood from someone else and putting it into a patient’s body.
18. What finally made almost every blood transfusion successful?
A. The discovery of blood types.
B. The founding of a blood bank.
C. The experiment with sheep blood.
19. According to the speaker, if you give 10% of your blood, how long does it take your body to replace it?
A. One week. B. Five days. C. One day.
20. What is the main purpose of the speech?
A. To call on people to give blood.
B. To explain what a blood transfusion is.
C. To review the history of the research on blood.
1. B 2. B 3. B 4. C 5. A 6. A 7. C 8. B
9. C 10. A 11. B 12. A 13. B 14. B 15. C 16. C
17. C 18. A 19. C 20. A 内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-8755-254870-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

订阅每日学英语:

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
0.093750