高考英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 高考英语 > 高考英语听力 > 历年高考英语听力真题 >  列表

2008年高考英语听力北京卷真题

所属教程:历年高考英语听力真题

浏览:

liuzhaoxia

随身学
扫描二维码方便学习和分享
http://online2.tingclass.net/lesson/shi0529/0008/8755/2008bj.mp3
http://image.tingclass.net/statics/js/2012
Text 1
M: I had a very strange dream last night. I dreamt I won a competition.
W: Oh, really? What did you win? Money? A new car?
M: I won a holiday on a desert island. I hope it will come true.
Text 2
M: We are having a little party at the weekend. Can you and Tom come?
W: That sounds nice. Thank you. But I’ll have to check with Tom.
Text 3
M: So, Jane, how long have you been an author?
W: Well, Tom, I didn’t start writing until I was in my thirtieth, and I’m over seventy now. So goodness, I must have been writing for about forty years.
Text 4
W: Excuse me, do you have any batteries? I need some to my radio.
M: Sure. They are over there, next to the pens.
Text 5
W: Do you think you can give me a lift to the station?
M: I’m terribly sorry, I can’t. I have to be at work by 8:30. I can call you a taxi, though.
第二节
Text 6
M: How can I help you, Ms. Johnson?
W: Mmm…. First, I’d like to order thirty coats, order number P25J5.
M: OK, order number P25J5, coats, thirty.
W: Unhen, how much are they?
M: Forty-five dollars each.
W: OK. And gloves, order number P28D5. How much are they?
M: Five dollars a pair. How many do you need?
W: Fifty.
M: Gloves, fifty pairs, five dollars a pair, P28D5. OK.
W: And shoes. Mmm…. Twenty-five pairs of order number P26T5.
M: Shoes, order number P26T5, twenty-five pairs at eighteen dollars a pair. Is that OK?
W: Yes, that’s fine.
Text 7
M: Hi, Mary, you’re back! How was New York?
W: Great! Have you ever been there?
M: No.
W: I think it’s probably my favorite city.
M: Really? What’s so great about it? I heard it was quite dirty.
W: In some parts, maybe. But there’s just so much going on, the theaters, restaurants, shops and museums. They make London and Paris like country towns. The only problem was the weather. It was freezing.
M: What a shame!
Text 8
M: And onto this morning’s local traffic news. Driving conditions have been improved. Now the early morning fog has gone. Rain is forecast for tonight, but it would be fine during the day. Traffic police have warned drivers to expect delays coming into town in the afternoon because of repairs to Victoria Bridge. And lorries have been advised to go another way if possible.
Text 9
W: My husband and I have decided to buy a new house, and I made an appointment to see a bank manager. I’ve never met him before, and was a little nervous. I drove into town and was lucky enough to find a parking space outside the bank. I just started backing into the space when another car drove into it. I was very angry. I opened my window and shouted at the other driver. He ignored me and walked away. It took me twenty minutes to find another place. As soon as I parked the car, I rushed into the bank. I was ten minutes late for my appointment. I went to the manager’s office, knocked and walked in. The manager was sitting behind his desk. He was the man who had taken my parking space. (from www.nmet168.com)
Text 10
M: Hello?
W: Dad, it’s me, Kirsty.
M: Kirsty! How are you?
W: I’m fine but still a little tired.
M: I can imagine. What’s work like?
W: It’s still too early to say. But I think it’s going to be really good. It’s a big company but everybody’s been so kind and helpful.
M: And how about the city? Have you seen much of it yet?
W: I’ve seen a bit. It just seems such a big, busy city. I don’t see how I’ll ever find my way around.
M: I know. Big cities can seem really strange and frightening at first. Where are you living?
W: Well, I find a tiny apartment. But it’s in the downtown area and it’s close to work.
M: It all sounds really interesting. Hope you’ll enjoy yourself there.
Text 11
M: Dr. Stone, how did you become an expert on smell?
W: Well, I didn’t intend to in the first place. But when I was in university, there was a course on senses. The other senses seem to be more concrete somehow, but smell is so personal. I found it extremely interesting.
M: Do you have any interesting information to give us about smells?
W: Well, let’s see. Did you know that it’s harder to forget smells than to forget facts? There have been experiments where people could pick out a particular smell thirty days after smelling it for the first time.
M: Really? So smells can bring back more memories than, say, music?
W: That seems to be the case.
M: That’s interesting. So what’s your favorite smell?
W: Oh, I have lots of different ones. The smells of the sea reminds me of happy family holidays, and the smell of roses makes me think of my friend’s house. Strangely enough, I like the smell of air craft fuel at airports. Then I know I am going to fly somewhere exciting. But it’s the general smell of my garden in the rain that I really like the most. That means I am at home where I should be.
英语
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节(共5 小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. What did the man win in his dream?
A. A holiday.
B. A new car.
C. Some money.
2. Will the woman come to the party?
A. Maybe.
B. No
C. Certainly
3. How long has the woman been an author?
A. About 30 years.
B. About 40 years.
C. About 70 years.
4. What does the woman want?
A. A radio.
B. Some pens.
C. Some batteries.
5. What is the woman doing?
A. Asking for information.
B. Asking for an apology.
C. Asking for help.
第二节(共15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前后,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。
6. How many coats does the woman want?
A. 25. B. 30. C. 50.
7. What is the order number for gloves?
A. P25G5. B. P26T5. C. P28D5.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. Which city has the woman visited recently?
A. New York. B. London. C. Paris.
9. What does the woman like about the city?
A. City life. B. Weather. C. Environment.
听第8段材料,回答第10至11。
10. When will it rain?
A. In the morning.
B. In the afternoon.
C. At night.
11. What will cause delays for traffic coming into town?
A. Rain.
B. A fog.
C. Bridge repairs.
听第9段材料,回答第12至14题。
12. Why did the woman go to the bank?
A. To buy a new house.
B. To meet the manager.
C. To make an appointment.
13. What happened in the parking lot?
A. The woman quarreled with a stranger.
B. The woman failed to get her car parked in time.
C. The woman backed her car into the wrong place.
14. What did the woman think of the man when she first saw him?
A. Selfish.
B. Clever.
C. Respectful.
听第10段材料,回答第15至17题。
15. How does the woman think about her work?
A. It is very good.
B. It is hard to say now.
C. It keeps her very busy.
16. Where does the woman live now?
A. In her workplace.
B. In the city center.
C. In a big apartment.
17. What are the two speakers talking about?
A. The woman’s life in a new city.
B. The woman’s travel experience.
C. The woman’s co-workers.
听第11段材料,回答第18至20题。
18. What is the woman’s view on smell?
A. It is personal.
B. It is concrete.
C. It is strange.
19. What is special about smells?
A. They are as pleasant as music.
B. They can last about thirty days.
C. They make things more memorable.
20. What is the woman’s most favorite smell?
A. Smell of the sea.
B. Smell of her garden.
C. Smell of aircraft fuel.
2008年普通高等学校招生全国统一考试
英语 (北京卷) 参考答案
第一部分:听力理解 (共两节,30分)
第一节 (共5小题: 每小题1.5分,共7.5分)
1.A. 2.A. 3.B. 4.C. 5.C.
第二节 (共15小题: 每小题1.5分,共22.5分)
6. B 7. C 8. A 9. A 10. C
11. C 12. B 13. B 14. A 15.B
16. B 17. A 18. A 19. C 20. B 内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-8755-255522-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

订阅每日学英语:

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
0.093749