高考英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 高考英语 > 高考英语听力 > 历年高考英语听力真题 >  列表

2008年高考英语听力全国卷1真题

所属教程:历年高考英语听力真题

浏览:

liuzhaoxia

随身学
扫描二维码方便学习和分享
http://online2.tingclass.net/lesson/shi0529/0008/8755/2008qg1.mp3
http://image.tingclass.net/statics/js/2012
考生注意:
1. 本试卷分为第Ⅰ卷(第1-12页)和第Ⅱ卷(第13页)两部分。全卷共13页。满分150分。考试时间120分钟。
2. 答第Ⅰ卷前,考生务必在答题卡和答题纸上用钢笔和圆珠笔清楚填写姓名、准考证号、校验码,并用铅笔在答题卡上正确涂写准考证号和校验码。
3. 第Ⅰ卷(1-16小题,25-84小题)由机器阅卷,答案必须全部涂写在答题卡上。考生应将代表正确答案的小方格用铅笔涂黑。注意试题题号和答题卡编号一一对应,不能错位。答案需要更改时,必须将原选项用橡皮擦去,重新选择。答案不能涂写在试卷上,涂写在试卷上一律不给分。第Ⅰ卷中的第17-24小题和第Ⅱ卷的试题,其答案用钢笔或圆珠笔写在答题纸上,如用铅笔答题,或写在试卷上也一律不给分。
第Ⅰ卷 (共105分)
Ⅰ.Listening Comprehension
Part A Short Conversations
Directions: In Part A, you will hear ten short conversations between two speakers. At the end of each conversation ,a question will be asked about what was said. The conversations and the questions will be spoken only once. After you hear a conversation and the question about it,read the four possible answers on your paper,and decide which one is the best answer to the question you have heard.
1. A .Go to the library B.Give the woman a ride
C. Meet his friend D. Follow the woman’s directions
2. A. 15 minutes B. 45 minutes C. An hour D. An hour and a quarter
3. A. In a hotel B. In a restaurant C. In a cafeteria D. In a pizza hut
4. A.Employer and employee B. Husband and wife
C. Teacher and student D. Patient and doctor
5. A.She’s not interested in the walk B. She’s too busy to take a walk
C. She does not want to do anything D. She’ll go after she finishes her work
6. A.She did the exam with ease B. She hated taking exams
C. The exam was far beyond her D. The exam was cancelled
7. A. She doesn’t spend much time with her friends
B. She doesn’t like her new school
C. She has adapted easily to her new school
D. She spends most of her free time at school
8. A.He bought a lot of food for his brother B. His brother helped him clean the fridge
C. He went out to eat with his brother D.His brother ate up the food in the fridge
9. A.He hasn’t had time to try it on yet B. It doesn’t fit him very well
C. He dislikes the large shirt D. He has forgotten to wear it
10. A. The man can bring his cousin to the party B. There will be too many people at the party
C. She feels sorry the man is not coming D. She feels happier to have more parties
Part B Passages
Directions :In Part B ,you will hear two short passages ,and you will be asked three questions on each of the passages. The passages will be read twice,but the questions will be spoken only once, When you hear a question,read the four possible answers on your paper and decide which one would be the best answer to the question you have heard .
Questions 11 through 13 are based on the following passage.
11. A. The boss increased the staff’s wages B. The cash in the bakery was gone
C. A baker lost some pocket money D. A vacant position was available
12. A. She began to save her pocket money B. She couldn’t get along well with other girls
C. She spent much money on entertainment D. She started to be fond of videos and CDS
13. A. Upset and guilty B. Shocked and sad
C. Innocent and hopeful D. Worried and disappointed
Questions 14 through 16 are based on the following news
14. A. 50 million B. 57 million C.120 million D. 128 million
15. A. For financial aid B. For accurate policy making
C. For economic growth D. For knowing the level of education
16. A. Helping the developing countries B. Establishing a partnership with the WHO
C. Improving people’s health D. Keeping correct records of births and deaths
Part C Longer Conversations
Directions :In Part C ,you will hear two longer conversations .The conversations will be read twice. After you hear each conversation,you are required to fill in the numbered blanks with the information you have heard .Write your answers on your answer sheet.
Blank 17 through 20 are based on the following conversation
YOUR IDEAL PARTNER
Age : Around 17
Occupation: 18
Personality : Relatively 19 and fun-loving
Hobbies: 20 sports ,such as tennis …
Complete the form.Write ONE WORD for each answers.
Blanks 21 through 24 are based on the following conversation.
What is the advantage of the first place ? You can eat as much 21 as you want
Why do the speakers give up the first choice? There is no 22 or dryer …not even a TV
Where is the second place located? It’s on 23 of the island
What are the speakers talking about ? A rental home for 24
Complete the form,Write NO MORE THAN THREE WORDS for each answer.
2008年上海市普通高等学校春季招生考试
英语卷
答案要点及评分标准
第Ⅰ卷
第一大题第1至第10小题,每小题1分;第11至第16小题,每题2分;第17至第24小题,每题1分。共30分。
1.C 2.C 3.A 4.D 5.B
6.C 7.C 8.D 9.B 10.A
11.B 12.C 13.A 14.A 15.B
16.D
17.22 18.Teacher 19.open 20.Outdoor
21.fruit 22.washing machine 23.the sunny side 24.vacation
听力评分标准
1.17-24题,每小题1分。
2.17、18、19、20、21、24题,每拼错/漏写/误写一个单词扣1分。
3.22、23题,每拼错/漏写/误写一个单词扣0.5分。
4.18、20题大小写均可。 内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-8755-255523-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

订阅每日学英语:

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
0.093750