高考英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 高考英语 > 高考英语听力 > 历年高考英语听力真题 >  列表

2008年高考英语听力湖北卷真题

所属教程:历年高考英语听力真题

浏览:

liuzhaoxia

随身学
扫描二维码方便学习和分享
http://online2.tingclass.net/lesson/shi0529/0008/8755/2008hb.mp3
http://image.tingclass.net/statics/js/2012
第一部分:听力(共两节,满分30分)
第一节(共5 小题;每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
1. Where does the conversation most probably take place?
A. In an office. B. In a library. C. In a bookstore.
2. Where did the speakers plan to go?
A. A shopping center. B. An opera house. C. The parking lot.
3. Which aspect of the film does the woman like?
A. The plot. B. The music. C. The dialogue.
4. What do we know about the woman’s jacket?
A. It is sold at a lower price.
B. Its color is her favorite.
C. It is her sister’s size.
5. What does the woman imply?
A. The man is so forgetful.
B. The man is too careless.
C. The man is over confident.
第二节(共15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话或独白前后,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What makes the man so tired?
A. Playing games. B. Surfing the Internet.
C. Searching for interesting people.
7. Whom did the man chat with?
A. People from Canada. B. People in need of his help.
C. People on the same project.
听第7段材料,回答第8、9题。
8. What does the law forbid people to do?
A. To take dogs to parks. B. To walk dogs in the streets.
C. To treat dogs cruelly.
9. What do we know from what the woman said?
A. Dogs should be kept at home.
B. Building a dog park is necessary.
C. People would remove the dog waste.
听第8段材料,回答第10至12题。
10. According to the man, what did he do before he watched TV?
A. He washed his hands. B. He had his supper.
C. He took a path.
11. What place had the man been to the night before?
A. James Street. B. A restaurant. C. A friend’s home.
12. What does the man try to do in the conversation?
A. To prove the truth. B. To find the truth. C. To hide the truth.
听第9段材料,回答第13至16题。
13. Why did the son come back late?
A. He hurt his hands and knees.
B. He went to a pub with Linda.
C. He waited a long time for the bus.
14. What was the old lady doing in the middle of the road?
A. Looking for something. B. Struggling to sand up.
C. Trying to seek help.
15. What happened to Linda?
A. She was fired. B. She got injured. C. She had an accident.
16. Where was the witness?
A. Outside the pub. B. At a bus stop. C. In his car.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What’s the problem of some of the university students?
A. They don’t spend all their time on studies.
B. They don’t know what to do with their free time.
C. They don’t have choices for outside class activities.
18. How is the students’ high school life?
A. Controlled and busy. B. Regular and colorful.
C. Active and independent.
19. According to the speaker, what is the role of outside class activities at university?
A. To make students healthier.
B. To improve students’ test scores.
C. To enrich students’ experience.
20. What does the speaker advise his students to do?
A. Learn to enjoy themselves.
B. Learn to be their own masters.
C. Learn to develop their potential.
第一部分: 听力
1.C 2.B 3.C 4.A 5.C 6.B 7.A 8.B 9.C 10.A
11.A 12.C 13.B 14.A 15.C 16.B 17.B 18.A 19.C 20.B 内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-8755-255524-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

订阅每日学英语:

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
0.093750