高考英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 高考英语 > 高考英语听力 > 历年高考英语听力真题 >  列表

2009年高考英语听力重庆卷真题

所属教程:历年高考英语听力真题

浏览:

liuzhaoxia

随身学
扫描二维码方便学习和分享
http://online2.tingclass.net/lesson/shi0529/0008/8755/2009cq.mp3
http://image.tingclass.net/statics/js/2012
英语试题卷共16页。满分150分。考试时间120分钟。
一、听力(共三节,满分30分)
做题时,请先将答案划在试题卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试题卷上的答案转涂或转填到答题卡上。
第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)
请听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试题卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
A. 19. 15. b. 9. 15. c. 9. 18.
答案是B。
1. Where is the woman from?
A. Japan.
B. England.
C. Australia.
2. How many children does the woman have?
A. Two.
B. Three.
C. Five.
3. What does the woman suggest?
A. Going to town.
B. Seeing a movie.
C. Having a meal.
4. What is the woman going to do?
A. Stay for tea.
B. Buy some fruits.
C. Go back home.
5. What is the conversation mainly about?
A. The woman’s study.
B. The woman’s friend.
C. The woman’s trouble.
第二节(共12小题;每小题1. 5分,满分18分)
请听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试题卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
请听第6段材料,回答第6至8题。
6. In which season does the conversation take place?
A. The spring.
B. The summer.
C. The autumn.
7. What is the man going to do next?
A. Go for a walk.
B. Take pictures.
C. Eat food.
8. What is the relationship between the two speakers?
A. Couple.
B. Friends.
C. Classmates.
请听第7段材料,回答第9至11题。
9. What is the purpose of this talk?
A. To talk about the exam.
B. To introduce a professor.
C. To explain the arrangement.
10. When is the talk probably given?
A. At the beginning of the term.
B. In the middle of the term.
C. By the end of the term.
11. What will Professor Brown do next Thursday?
A. Organize the exam.
B. Attend a meeting.
C. Answer questions.
请听第8段材料,回答第12至14题。
12. Where is the man going?
A. To a police station.
B. To a repair shop.
C. To a book store.
13. What is most probably a “town guide “in the conservatism?
A. A book.
B. A person.
C. A shop.
14. What is the conversation mainly about?
A. Buying some books.
B. Repairing a watch.
C. Finding a place.
请听第9段材料,回答15至17题。
15. Why does the woman come to the man?
A. To greet him.
B. To ask for information.
C. To talk about the neighbors.
16. Where are the two speakers?
A. In Atlanta.
B. In Chicago.
C. In New York.
17. What is the woman going to do this Saturday?
A. Drink tea.
B. Attend a party.
C. Meet old friends.
第三节(共3小题;每小题1. 5分,满分4. 5分)
请听下面一段独白,用所听到的独白中的词或数填空,每空限填一个词或一个数。填入的内容要写在答题卡相应的位置上。在听本段独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。本段独白读两遍。
请听第10段材料,回答第18至20题。
Student Clubs
Name Number of Members Day of Meeting
18   Club 90 Thursday
Music Club 19 Saturday
Bicycle Club 50 20
参考答案
一、听力(共20小题,每小题1. 5分,满分30分)
1. C 2. B 3. C 4. B 5. A 6. A 7. C 8. A 9. C 10. B
11. C 12. B 13. A 14. C 15. A 16. B 17. B
18. Reading/reading
19. 85/eighty-five
20. Wednesday
2009年高考英语重庆卷听力录音稿
M: Are you from England?
W: No, I’m from Audtralia. I’m going to Japan.
M: How many children do you have?
W: I have three, two boys and a girl.
M: Let’s go to the new movie in town.
W: Shall we eat first?
M: Can you stay for a tea?
W: I’d love to, but I have to buy some fruits before the kids get home.
M: How was your French going?
W: Very well. I’m making progress and I find it worth of time and trouble.
M: Mary, here we are.
W: Oh, Tony, this is a such beautiful place – the river, the grass, the flowers…
M: I know you love it. It’s a good place for a picnic.
W: Sure. It is wonderful. I can’t wait to take a walk and enjoy the spring.
M: Yeah, I know. And you can take many pictures.
W: Good idea. It’s really a lovely place. Just imagine bringing our kids here for the coming summer or autumn.
M: I’m sure they’ll enjoy themselves.
W: I think so. Tony, let’s take a walk now.
M: But darling, I’m a little bit hungry.
W: Oh, poor Tony. Do you want a sandwhich?
M: Yeah, and I hope we didn’t forget the beer.
W: Of course not. Here you are and try the sandwhich. It’s delicious.
M: In the last minutes, I’d like to tell you next week’s plan for my writing class. Because I’m going to attend a meeting in London, I won’t be here from Tuesday to Friday. Professor Brown is going to be with you. Remember next Friday you’ll have your mid-term exam. On Thursday you won’t have class as we usually do. Instead I’ve arranged a review section. You may either come to the class or stay at your dorm. But coming to the class would be a good idea if you‘re worried about the exam. Professor Brown will be be here to answer your questions. So, again remember: free choices next Thursday, mid-term exam Friday.
M: Excuse me, madam, could you tell me where I can have my watch fixed?
W: Let me think…well, there’s a shop not far from here. It does good repair work.
M: How could I get there?
W: Walk down the street, take the first turn on your left and walk about three blocks. It’s near the police station.
M: What’s the name of the shop?
W: Well, I can’t remember exactly, but I think town guide can be a help.
M: Town guide?
W: Yeah, yeah. It gives useful information on almost everything. Repair shops are listed. You’ll find it in any book store.
M: Thanks a lot. You’ve been very helpful.
W: My pleasure.
M: Let’s see you said the shop was three blocks on the right.
W: No, first turn on the left and then three blocks.
M: Thanks again.
W: Good morning, are you Mr. Smith?
M: Yes.
W: I’m Susan Grant.Call me Susan. I live in a house next door.
M: Glad to meet you, Susan. Anything I can do for you?
W: We just moved here from Atlanta. I’m here to say hello.
M: Thank you. How do you like Chicago?
W: Oh, it’s very nice, but it was sad leaving our old friends.
M: We moved here last year from New York. I know how you feel.
W: It’s very kind of you to say so.
M: Well, the neighbours here are all friendly. I’ll be glad to introduce you to them.
W: Thank you very much.
M: We often have afternoon tea together on Tuesdays and parties on weekends.
W: Oh, really. That’s great.I love meeting new friends.
M: Ah, Susan, how about coming over to our party this Saturday, you and your family?
W: Thank you. We’d love to.
M: Hello, everyone. I’d like to make a brief introduction to the student clubs in our school. Let’s begin with our reading club. It was first started in 1968 and has 90 members now. Every Thuesday afternoon, they gather together to exchange their ideas on books. And you may join them to share your views. If you’re a musical lover, come to our music club. This club has a total of 85 members who usually meet on Saturday. Sometimes they go to concerts together. And sometimes they give performances themselves. But those who enjoy outdoor sports, Bicycle Club can be a good choice. Trips are usually organized on Wendesday and last at least two hours. Together with our 50 cyclists, you can not only see the beautiful nature but also make yourselves stronger. Of course there are also many other clubs in our school. For more information, go to the school website. 内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-8755-255837-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

订阅每日学英语:

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
0.093750