高考英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 高考英语 > 高考英语听力 > 历年高考英语听力真题 >  列表

2010年高考英语听力安徽卷真题

所属教程:历年高考英语听力真题

浏览:

liuzhaoxia

随身学
扫描二维码方便学习和分享
http://online2.tingclass.net/lesson/shi0529/0008/8755/2010ah.mp3
http://image.tingclass.net/statics/js/2012
2010年高考试题英语听力(安徽卷)录音稿
第1题
M: Do you have any plans for the weekend, Dorothy. Would you like to join me for an outing?
W: Thanks, but I am going to work on my paper all weekend.
第2题
W: So what did you buy?
M: A T-shit, it was a real bargain. I got it half price, saving 15 dollars.
第3题
M: I am going to the museum Sunday afternoon. There is a new exhibition of Indian art. Want to come with me?
W: I’d love to, but my best friend is getting married on Sunday, and I won’t miss it for anything.
第4题
W: National Bank, can I help you?
M: Yes, please. What are your business hours?
W: We open at 9:00 and close at 4:00 during the week, on Saturday we close one hour earlier at 3:00, and we are closed on Sunday.
第5题
W: May I help you, sir.
M: Yes, I seem to have lost my room key.
W: In that case, you need to go to the front desk to get another one.
第6-7题
M: Hello, Nora, I heard about a flat that might interest you girls. It’s near the central bus station on the main road, and about 75 pounds a week, quite reasonable. The problem is, it’s only got two bedrooms, but I expect two of you could share.
W: Well, as long as it’s to me, I’ve got to have my own room, because I’ve been working at home most of the time, any other information?
M: Yes, it’s got a very big and well equipped kitchen, and I know you like cooking. So that’s another point in its favor, but there is a small sitting room, and not much furniture yet. So let me know quickly if you want it or it will be taken.
第8-9题
M: Hello, Barbara, welcome back. You look great.
W: Rod, it’s lovely to see you again.
M: How was your trip?
W: Fine but tiring. Milan was interesting, it’s bigger than I expected, noisier and dirtier, too.
M: And Florence, what did you think of Florence?
W: Well, I didn’t go there. Have you been there?
M: No, I’ve never been to Italy. I’d really like to go to Roma. Well, the cars are in the car park. Is this all your luggage?
W: Yes, but the suitcase is very heavy.
M: Barbara, what’s in it? Books or stones?
W: Just 20 pairs of shoes.
第10-12题
W: Hello, Thomas Brothers.
M: Hello, this is Mike Landon here. Is Jack Cooper there by any chance?
W: I am afraid not, he is away for a day or two, back on, let’s see, Monday morning.
M: Oh, well perhaps I can live a message for him.
W: Yes, of course, just a minute. Now, let’s see, to Jack Cooper from Mike London.
M: No, Landon, L-a-n-d-o-n.
W: Sorry, yes, got that, and what’s the message?
M: Well it’s just this: could he come to a meeting on Monday afternoon at 5:00 pm?
W: That’s this coming Monday, October 12th ?
M: Right, it’s to discuss the new factory in France.
W: Fine, I’ve got that. I will see that he gets it as soon as he comes in on Monday.
M: Good, thank you, goodbye.
第13-16题
M: Now, Mrs. Franks, I just like to read your statement back to you, and then you can write your name on it.
W: Fine.
M: I was standing in front of the Second National Bank building at about 8:50 am, I saw a small red car heading for the cross roads of Churchill Avenue, and York Road, it was coming towards me along Churchill Avenue at about 40 miles per hour. The traffic lights on York Road changed to green, and a delivery lorry began to move forward at about 5 miles per hour. The driver of the car probably didn’t see that his traffic light has changed from orange to red, and ran into the side of the lorry.
W: That’s correct.
第17-20题
Welcome to Montfort School, thank you for choosing our school and for joining the happy Montfort family, which has been educating boys since 1916. We are so happy that you have taken time off to be with us today. It is with great pleasure that we have prepared some events that we hope will please you. At 9:00 am, our headmaster will give a welcome speech; this will be in the school hall. Please be sited by 8:45 am. Following the speech, it’s the guide tour of the exhibition at 9:30, here you can see the proud history of our school and our achievements in the field of education. The exhibition is laid out in the classrooms on the 2nd floor.
Then the guide tour of science labs at 10:20 am, here you can see the subjects that new students will be studying. You will also notice that our labs have excellent equipment. At 11:00 am, you will be guided to the tool to practical areas. This covers our technical workshops, music, and other areas of our school life. At Montfort, we believe in all around development of our students.
Lunch will be at 12:00. It has been specially prepared for our guests. All our teachers and student leaders will be present to answer any questions that you have in your minds. We are so happy that you could be with us today.
2010年普通高等学校招生全国统一考试(安徽卷)
试题
第一部分,听力(共两节,满分30分)
回答听力部分时,请先将答案标在试卷上,听力部分结束前,你将有两分钟的时间将你的答案转涂到客观答题卡上。
第一节(共5小题:每小题1.5分,满分7.5分)
听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的ABC三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。挺完美段对话后,你有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
A. £19.15
B £.9.15
C . £9.18
答案是B.
1. Why will dorotl de on the weeknd?
A. Go out weeknd end
B. Work on her paper.
C. Make some plans.
2. What was the normal price of the T-shirt?
A.$15
B. $30
C. $50
3.What has the woman decided to do on Sunday aftermoon?
A.To attend a wedding+
B. To visit an exhibition.
C. To meet a friend.
4.Where dose the bank close on Satuerday ?
A.At 1:00 pm
B. At 3:00 pm
C. At 4:00 pm
5.Where are the speakers?
A.In a store
B. In a classroom
C. In a hotel.
第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小问题,从题中所给的A、B、C、三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置,听每段对话或独白前,你将有时间阅读各小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6.7题 。
6.What do we know about Nora?
A.She pre fers a room of her own.
B. .She likes to work with other girls.
C. She lives near the city center.
7.What is good at about the flat?
A. It is a large sitting room.
B. It has a good futuree.
C. It has a big ketchen.
听第7段材料,回答第8、9题。
8.Where has Barbara been?
A.Milan
B.Florence
C.Rome
9.What has Barbara got in her suitcase?
A.Shoes
B.Stones
D.Books
听第8段材料,回答10至12题。
10.Who is making the telephone call?
A.Thomas Brothes.
B.Mike Landon
C.Jack Coooper
11.What relation is the woman to Mr.Cooper?
A.His wife.
B.His boss.
C.His secretary.
12.What is the message about?
A. A meeting
B. A visit to France
C. The date for a trip.
听第9段材料,回答第13至16题。
13.Who could the man speaker most probably be?
A. A person who saw the accident.
B. The driver of the lorry.
C. A police office.
14.what was mrs.franks ding doing when the accident took place?
A. walking along churchill avence .
B. getting ready to cross the road .
C. standing outside a bank
15. when did the accident happen ?
A. at about 8:00 am
B. at about 9:00am
C. at about 10:00am
16.How did the acidcent happen ?
A.a longhit a car
B. a car ran into a lorry
C. a bank clerk rushed into the street .
听第10段材料,回答第17至20题
17. What is the talk mainly about?
A. The history of the school .
B. The courses for the term.
C. The plan for the day.
18. Where can the visitors learn about the subjects for new students?
A. In the school hall.
B. In the science labs.
C. In the classrooms.
19. What can students do in the practical areas?
A. Take science courceses
B. Enjoy excenllnt mears
C. Attend workshops.
20. When are the visitors excepted to ask questions?
A During the lunch hour .
B. After the welcome speech .
C. Before the tour of the labs.
听力部分【答案】
1.B 2.B 3.A 4.B 5.C
6.A 7.C 8.A 9.A 10.B
11.C 12.A 13.C 14.C 15.B
16.B 17.C 18.B 19.C 20.A
  内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-8755-256162-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

订阅每日学英语:

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
0.093750