英语语法 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 英语语法 > 英语语法大全 > 专门替中国人写的英语语法 >  列表

专门替中国人写的英语语法8-4:否定句子的被动语气

所属教程:专门替中国人写的英语语法

浏览:

Lisa

2015年01月22日

随身学
扫描二维码方便学习和分享
  第八章 被动语气(Passive Voice)

  8-4 否定句子的被动语气

  将一个否定句子或一个问句改成被动语气,其步骤如下:

  (1)将此句子改成肯定句子

  (2)将此肯定句子改成被动语气

  (3)将此被动语气的句子改成否定句子

  现在举一个否定的例子:

  I did not take this picture.

  对应的肯定句子是:

  I took this picture.

  改成被动语气:

  This picture was taken by me.

  再改成否定句子:

  This picture was not taken by me.

  下面的例子都是用来解释如何将一个否定句子改成被动语气:

  1.They did not like the music.

  (a).They liked the music.

  (b).The music was liked by them.

  (c).The music was not liked by them.

  2.I have not written that letter.

  (a).I have written that letter.

  (b).That letter has been written by me.

  (c).That letter has not been written by me.

  3.You can not eat that cake.

  (a).You can eat that cake.

  (b).That cake can be eaten by you.

  (c).That cake can not be eaten by you.

  4.He does not play music.

  (a).He plays that kind of music.

  (b).That kind of music is played by him.

  (c).That kind of music is not played by him.

  5.I am not going to see you.

  (a).I am going to see you.

  (b).You are going to be seen by me.

  (c).You are not going to be seen by me.

  6.They will not see that movie.

  (a).They will see that movie.

  (b).That movie will be seen by them.

  (c).That movie will not be seen by them.

  7.They did not help me.

  (a).They helped me.

  (b).I was helped by them.

  (c).I was not helped by them.

  8.I did not tell that story.

  (a).I told that story.

  (b).That story was told by me.

  (c).That story was not told by me.

  在下面,我们将省略中间步骤,直接写出一个否定句子的被动语气,英文好的人应该是不需要中间步骤的:

  主动语气

  They do not enjoy such music.

  He did not tell that story.

  They have not written that story.

  Peter is going to see me.

  He will not help me.

  John will not eat that cake.

  I can not drink that wine.

  被动语气

  Such music is not enjoyed by them.

  That story was not told by him.

  That story has not been told by them.

  I am not going to be seen by Peter.

  I will not be helped by him.

  That cake will not be eaten by John.

  That wine can not be drunk by me.


内容来自 听力课堂网:http://www.tingclass.net/show-9319-311867-1.html
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

订阅每日学英语:

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐
0.078124