【题目】The city of Rome has passed a new law to prevent cruelty to animals. All goldfish bowls are no longer allowed and dog owners must walk their dogs.
This comes after a national law was passed to give prison sentences to people who desert （抛弃）cats or dogs.
“The civilization of a city can be measured by this,” said Monica Carina, the councilor behind the new law.
The newspaper reported that round bowls don’t give enough oxygen for fish and may make them go blind.
“Rome has tried to protect fish more than anywhere else in the world. It stands out for recognizing that fish are interesting animals that deserve over respect and pity every bit as much as dogs and cats and other animals,” said Karin Robertson, director of the People for the Ethical treatment of Animals.
Last year a law was passed in Italy that gives people who desert pets big fines and prison sentences. Since then local governments have added their own animal protection rules.
The northern city of Turin passed a law in April to give pet owners fines of up to $598 if they do not walk their dogs three times a day.
The new law in Rome also says that owners mustn’t leave their dogs in hot cars or cut their dogs’ tail to make them look lovelier. The law also gives legal recognition to the “cat ladies” who feed homeless cats. The cats live all over the city from ancient ruins to modern office car parks.
【1】The new law passed in Rome will _________.
A. guarantee（保证）better conditions for goldfish
B. help improve fishing environment
C. stop people from catching goldfish
D. prevent keeping goldfish at home
【2】People in Rome believe that the civilization of a city can be judged by _________.
A. exchanges with other cities
B. Protection of ancient ruins
C. recognition of animal lovers
D. people’s awareness of animal protection
【3】People may break the law in Turin if they _____________.
A. keep their dogs or cats in cars
B. shut their dogs home all day long
C. raise their cats near ancient ruins
D. feed homeless animals in car parks
【1】A推理判断题。根据第五段“The newspaper reported that round bowls don’t give enough oxygen for fish and may make them go blind.”可以推断出禁止金鱼碗后,金鱼的生活条件将更好，故选A。
【2】D事实细节题。根据第三段“The civilization of a city can be measured by this”,这里的this指的是第一段这些保护动物的措施,所以罗马居民认为城市文明体现在保护动物的意识上，故选D。
【3】B事实细节题。根据倒数第二段“The northern city of Turin passed a law in April to give pet owners fines of up to $598 if they do not walk their dogs three times a day.”可知在Turin法律规定如果每天遛狗不到3次将会被罚款。所以在Turin把狗整天关在家里是违法的，故选B。