欢迎来到听力课堂频道!

首页 > 雅思备考 > 故B项符合题意

故B项符合题意

2021-02-28 20:48    /    雅思备考    /    作者:AMY    /   0 浏览

故B项符合题意

【题目】About five years ago, an American electrical engineer named Scott Brusaw and his wife Julie came up with the idea of putting solar panels (控制板) on the ground rather than the roof. Then they began to develop the Solar Roadway. The Solar Roadway is an intelligent road that provides clean renewable energy using power from the sun while providing safer driving conditions, along with power and data delivery. They predict that the Solar Roadway will pay for itself through the generation of electricity along with other forms of income and that the same money that is being used to build and resurface current roads can be used to build the Solar Roadways.

Each Solar Road Panel measures roughly 4 meters by 4 meters and contains a microprocessor (微处理器) that monitors and controls the panel, while communicating with neighboring panels and the vehicles traveling overhead. The inventors suggest that this provides a communications device every 4 meters on every road which could be used for example to warn drivers of cars which are moving across a centre line and various other speed control problems. The top of the Solar Road panels is made of super-strong glass that would offer vehicles the tractions (抓地力)____need.

According to the inventors, the Solar Roadway creates and carries clean renewable electricity and therefore electric vehicles can be recharged at any conveniently located rest stop, or at any business that has paved Solar Road Panels in their parking lots.

The inventors say their Solar Roadway has many functions and advantages from main roads to driveways, parking lots, bike paths, sidewalks and runways. The Federal Highway Administration has given Brusaw 100,000 to develop the invention and Brusaw hopes to build a smart-road parking lot in the coming spring .

1In the inventors’ opinion, the Solar Roadway ___________________________ .

A. is too expensive to build at present

B. costs no more money than current roads

C. can provide as many data as present computers

D. will bring them a large sum of money

2The underlined word “they” in Paragraph 2 refers to       .

A. the panels    B. the inventors

C. the researchers    D. the vehicles

3It can be inferred from the text that ____________________________.

A. the Solar Roadway has already been put into use

B. 100,000 is only enough to build a smart-road parking lot

C. the Solar Roadway is not available for gas-powered cars

D. future electric vehicles can be charged anytime and anywhere

4What can be the best title for the text?

A. Solar-powered smart road of the future

B. The great changes on the roadway

C. The influence the Solar Roadway has on people

D. The Solar Road—a much faster road

 

【答案】

1B

2D

3C

4A

【解析】试题解析:本文讲述了在最新科技发明前沿的科技讯息,词汇量大,长难句多。

1B 考查细节理解。根据原文“They predict that the Solar Roadway will pay for itself through the generation of electricity along with other forms of income and that the same money that is being used to build and resurface current roads can be used to build the Solar Roadways.”可以看出,此项发明,并不用花额外的钱。故B项符合题意。

2D 考查推断。句中的Them是一个代词,主要指代的是上文提过的内容,所以将这个词放在整句中分析,“ The top of the Solar Road panels is made of super-strong glass that would offer vehicles the tractions (抓地力) theyneed.”句中的 the Solar Road panels 是由超强的玻璃制成的,它向交通车辆提供(车辆)所需的地抓力。

3C 本题考查推断。根据原文中的“According to the inventors, the Solar Roadway creates and carries clean renewable electricity and therefore electric vehicles can be recharged at any conveniently located rest stop, or at any business that has paved Solar Road Panels in their parking lots.”可以推断出C项。

4A 本题考查主旨大意。本文讲述了 the Solar Roadway的发明,运作原理 以及优点,而没有从宏观的角度来将公路的变化,以及没有讲述它给人们带来哪种现实影响。



发表评论 0 条评论

用户评论

暂时没有用户评论哦~

热议推荐

话题推荐

  • 雅思备考

    雅思备考

    英联邦国家出国的同学,快到雅思备考的时间了,这个时候最终要的是先通过了解雅思备考经验,然后考虑如何进行学习提升,欢迎咨询平台老师!

    4691篇文章 50543人浏览

  • 雅思培训

    雅思培训

    雅思培训是做什么的?雅思培训主要是为出国留学的语言考试做培训的,雅思考试分为听说读写四项,雅思培训也是围绕这几点展开的,雅思培训经验都有什么呢?您在本网站可以详

    2224篇文章 785809人浏览

  • 雅思课程

    雅思课程

    雅思课程分类众多,我们该如何选择适合自己的班型呢?本网站有很多关于筛选雅思课程经验的文章,需要的话请在线咨询客服老师

    1397篇文章 895862人浏览

  • 雅思学习

    雅思学习

    雅思学习中我们可能会遇到各种问题,这时候我们可以灵活借鉴其他同学的经验,我们为大家整理了雅思学习经验,看看哪个适合自己吧。

    964篇文章 487332人浏览

  • 雅思机构

    雅思机构

    北京雅思机构很多,如何筛选雅思机构经验就成为很多同学想要了解的问题了,这么多雅思机构都有什么区别呢?我们在这里详细沟通一下。

    871篇文章 475771人浏览

  • 北京雅思

    北京雅思

    北京雅思培训,北京雅思培训哪家好,北京雅思机构基本囊括了所有的名牌的雅思培训机构,北京的雅思培训跟其他地区的并无大的区别,但是还有其地域性的特点。

    624篇文章 281795人浏览

  • 雅思培训费用

    雅思培训费用

    大家一直都觉得雅思培训费用不透明,雅思培训费用在哪里可以获得呢?其实很简单,您只要和本站在线老师咨询一下就可以了,有很多雅思培训费用经验的文章也可以推荐给您

    510篇文章 501036人浏览

  • 新航道

    新航道

    雅思培训班培训费用?新航道雅思培训班新航道学员的和家长的优选出国留学品牌,免费在线一对一VIP咨询新航道汇聚外籍资深留学专家全程护航,量身教练式语言留学规划..

    341篇文章 268574人浏览