英语四级 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 英语四级 > 英语四级真题 >  内容

2020年7月大学英语四级考试听力真题及答案

所属教程:英语四级真题

浏览:

tingliketang

2024年06月11日

手机版
扫描二维码方便学习和分享

英语四级真题听力是检验学生英语实际应用能力的重要标尺,它不仅考查听力理解能力,更体现了对语言综合运用的挑战。掌握真题听力,对于提升四级成绩至关重要。本次,小编整理了2020年7月大学英语四级真题听力部分内容及答案,以供大家参考!

Section A

Directions:In this section,you will hear three news reports .At the end of each news report,you will hear two or three questions .Both the news report and the questions will be spoken only once.Afier yow hear a question,you must choose the best answer from the four choices marked A),B),C)andD).Thet mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

Questions I and 2 are based on the news report you have just heard.

Good morning.In today's headlines,Scotland's transport minister has warned of potentially extreme weather conditions as heavy snow isforecast across the country later thisweek.Orange warningsare in force for many areas for Wednesday and Thursday.(1)The transport minister advised people in parts of Scotland covered by the orange alert to avoid travel on Wednesday.This is what he said to us:“The orange warning maybe raised to redin some areas.That is a warning for snow that has never been seen since the modern systemcame into placein Scotland.”The orange warning has been extended until 6 p.m.onThursday.Trains,planes and ferries are also likely to be affected,with awind chill that could see parts of Britain feeling as coldas minus 15 degrees Celsius.(2)The head of road policing said,“I would urge drivers to take extra care on the roads fortheir journeys.Drivers should make sure they're prepared for their journey with warm clothing,food anddrink,sufficient fuel and a charged mobile phone.There could be significant traffic delays,so please start to plan your journey nowand consider if you really need totravelwhen conditions are this poor.”

1.A)Watch the weather forecast.

B)Evacuate the area with the orange alert.

C)Avoid travel on Wednesday.

D)Prepare enough food anddrink.

2.A)Pay more attention to the roads.

B)Stayat as a safer place

C)Bring more mobile phones.

D)Take a train home

答案详解

1.What were people inparts of Scotland advised to do?

C)【精析】细节辨认题。新闻中提到,交通部长建议受橙色预警影响的苏格兰部分地区的民众避免在周三出行。

2.What did the head of road policing urge drivers to do?

A)【精析】细节辨认题。新闻最后提到,道路警察负责人会敦促司机在旅途中格外关注路面状况。司机们出门应做好充分准备,要有御寒的衣服、食物和饮料,要有足够的燃料,并确保手机充满电。

Questions 3 and 4 are based on the news report you have just heard.

(3)Romania's wetlands are coming back to life thanks to help from local communities,the World Wildlife Fund,and funding from the European Union.Roughly2,224 acres of the picturesque Danube Delta home to 300 species of birds have filled with wildlife.The land hasbeen connected tothe network of lakes and streams in the area.

“A lot of birds have migrated to the area,and one doesn't need to travel long hours anymore or go to other lakes to watchthe birds,”says Ion Meuta,Deputy Mayor of Mahmudia.

The area around Mahmudia,which is a UNESCO World Heritage site,is the third-most bio-diversein the world,after Australia's Great Barrier Ref and the Galapagos Islands.Groups used earth-moving equipment to restore the waterways.(4)Government officials proposed to protect the area's endangered wild fish by issuing afishing ban over the next decade.

3.A)There is only one ecosystem in Europe.

B)Romania's wetlands thrive again.

C)The wildlifein Romania isn't well protected.

D)There are 200 speciesof birds in Romania's wetlands.

4.A)Block the water ways.

B)Restore the fishingban.

C)Use monitoring equipment

D)Prohibit fishing in the next 10 years

答案详解

3.What is the news report mainly about?

B)【精析】主旨大意题。新闻开头提到,在当地社区、世界野生动物基金会和欧盟的资助下,罗马尼亚的湿地正在恢复生机。接下来新闻讲述了该湿地的恢复状况。

4.What did government officials propose to do toprotect the endangered fish?

D)【精析】细节辨认题。新闻最后提到,政府官员提议在未来十年颁布禁渔令,以保护该地区濒危的野生鱼类。

Questions 5 to 7 are based on the news report you have just heard

Scott Dunn recently awoke from a medically-induced sleep he'd been in after a car accident.He washeartbroken after realizing he'd missed his high school graduation.So his classmates decided to give him another chance.(5)It was just a month ago that East Juniata High School seniors met in the school's auditorium for graduation.And last week,they did it again.Scott's car accident was on May 22nd,just three days beforethe ceremony.(6)“I remember waking up in the hospital and asking mom what date it was.She told me it wasthe 28th,”he said.“I looked at her and said 'I missed my graduation.'”The school's principal Mr.Fauseycalled Scott'smom Karen andsaid that everybody wanted to dosomething special for him.Students wore their caps and gowns and sat in the front of the auditorium.Scott's parents,Karen and Scott Senior,sat front andcenter.After brief speches,Scot's name was called,only Scott's name.He walked across thestage as the audience cheered.Agraduation for one.(7)“I'm speechless,”Scott said.“I don't know how to even explainit.I' speechless to know that so many people are behind me.”

5.A)He had a car accident.

B)He attended his graduation ceremony.

C)He had a heart attack

D)He gavea perfor mancein the auditorium

6.A)What happened to him.

B)What date it was.

C)When the graduation ceremony was

D)Where he was.

7.A)He was really touched by his classmates.

B)He didn't know what happened at all.

C)He couldn't remember what to say.

D)His parents wore caps and gowns.

答案详解

5.What happened to Scott a month ago?

A)【精析】推理判断题。新闻开头提到,一个月前Scott的高中举行了毕业典礼,而且上周他们又举办了一次。因为Scott的车祸是在5月22日,正好在毕业典礼之前三天。由此可知,一个月前Scott出了车祸。

6.What did Scott ask about when he regainedconsciousness?

B)【精析】细节辨认题。新闻中提到,Scott在医院醒来后向妈妈问了一下日期。

7.Why was Scott speechless at the graduationceremony?

A)【精析】目的原因题。新闻最后提到,在毕业典礼上,Scott激动得说不出话来,因为他发现有这么多人在支持他。

Section B

Directions:In this sction,you will hear two long conversations.At the end of each conversation,you will hear four questions.Both the conversation and the quesions will be spoken only once.After you hear a question,you must choose the best answer from the four choices marked A),B)。C)and D).Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre.

Questions 8 to 1l are based on theconversationyou havejust heard.

M:How do you like your new flexible working arrangement?Do you enjoy working from home?

W:Yesand no.(8)I find an isolation challenging at times.Apart from my mother,not too many people I know have time for phone chats during working hours.I tried the library,but found Iwasn't really keen onworking there.

M:No,neither would I.(9)I find the library a bit too quiet.I'd lack inspiration or stimulation,which would be counterproductive to getting a lot of work done.

W:I find the same thing.So,lately I've been going out to cafesoccasionally.(10)I love the noise,the people,the busyness of the café,the sense of being out in the orld.

M:Coffee shops seem to have affectively become officespaces for so many people in this digital age,though I'm not sure how café owners feel about it having so many people who go to their places to work ratherthan drink and eat.

W:Yes,some people seem to spend a lot of time there and not order much.(11)The most annoying ones for cafē owners must surely be those usually only two of them who occupy a table for six with their laptops and paperwork.

M:They shouldsit at a tablefortwo,notthe tablefor six.Some obviously stay solong.They nced to plugthelaptops into a power outlet.I nearly tripped over someone'scomputerelectrical lead the other day in mylocal café.

W:It's a double-edged sword.No doubt about that fora café owner.While remote workers help to keep thecafe full in quiet times,they can take up the valuable table space inbusy periods.

8.A)Her children's disruption.

B)Quiet atmosphere.、

C)A sense of isolation.

D)Longer working hours.

9.A)It doesn't offer coffee.

B)It's too quiet

C)It doesn't have free Wi-Fi.

D)It lacks the material he needs

10.A)The sense of being out in the world.

B)The coffee it provides.

C)The coffee table.

D)The comfortable working condition.

11.A)People don't order anything

B)People bring their laptops and paperwork.

C)People occupy valuable table space in quiet times.

D)Poopleof two occupy a table for six

答案详解

8.What does thewoman say is the disadvantage ofworking from home?

C【精析】细节辨认题。对话开头女士提到,她发现独处有时很有挑战性,即在家工作有种与世隔绝之感。

9.What does the man say is counterproductive togetting work done in the library?

B)【精析】细节辨认题。对话中男士提到,图书馆有点太安静了,会让他缺乏灵感或激励,这对完成大量工作会产生适得其反的效果。

10.What does the woman like about doing one's work in a café?

A)【精析】细节辨认题。对话中女士提到,她喜欢咖啡馆的嘈杂、那里的人、忙碌的气氛,以及那种置身于外面世界的感觉。

11.Whatis most annoying for café owners according to the woman?

D)【精析】细节辨认题。对话中女士提到,咖啡馆的老板们最讨厌的肯定是那些两个人因为办公占用六人桌的情况,他们带着笔记本电脑和文件。

Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.

W:I'm going to start looking for another job.(12)I can't see myself getting an opportunity to progress at my company anytime in the near future.And I really think my skills and abilities deserve a higher salary.

M:You're not going to quit,are you?

W:I'm thinking I might aswell.Then I can devote more time and energy to finding a better position at an other company.

M:But you've been at your present company less than two years,haven't you?This will be the third time you've left a job in the last five years.(13)If you do several jobs in a relatively short span of time,prospective employers might perceive that you lack loyalty.That could make them wary and reluctant to employ you.

W:Unfortunately,loyalty doesn't pay.Even if I get apromotion at my company,it'slikely to be less sizable than if I were to get a job elsewhere.(14)And even if I get a promotion,I'm not guaranteed to get a raise.I had that experience at another company I worked at.

M:They wanted you to take on more work and responsibility but for the same amount of money?

W:Moreor less,yes.(15)The way I se it,through having different jobs,I've gathered a lot of experience indifferent jobs and in different industries.

M:But potential employers might worry that,that experience is not deep,or thorough enough.

W:Perhaps,but I feel pretty confident that I can sell myself.You know what they say,“Fortune favors the brave.”

12.A)She is not satisfied with the salary

B)She is not capable of the job.

C)She often works overtime.

D)She'sreceived a job offer from another company.

13.A)They may be considered as less loyal.

B)They won't get the promotion opportunities

C)They should take more responsibility at work.

D)They will be given hiring priority

14.A)She might have to doextra work everyday.

B)She might not get a pay rise

C)She might not get enough vacation

D)She might not gain more experience.

15.A)Fxperience

B)Confidence.

C)Fortune.

D)Opportunity.

答案详解

12.What makes the woman think about changing her job?

A)【精析】细节辨认题。女士在对话开头指出,她要找份新工作,因为自己在公司短期内不会有晋升的机会,她认为自己的能力应该得到更高的薪水。

13.What does the man say about people who keep changing their jobs?

A)【精析】细节辨认题。对话中男士提到,这是女士在过去五年里第三次离职。如果一个人频繁换工作,未来的雇主可能会认为这种人缺乏忠诚度。

14.What does the woman say would happen even if she got promoted in her current company?

B)【精析】细节辨认题。对话中女士提到,即使她在自己的公司得到了晋升,也不能保证她一定会加薪。

15.What benefit has the woman gained from changing her jobs frequently?

A)【精析】细节辨认题。对话中女士提到,通过做不同的工作,女士在各行业中积累了丰富的经验。

Section C

Directions:In this section,you will hear three passages.At the end of each passnge,you will hear three or four questions.Both the passnge and the questions will be spoken only once.Afier you hear a question,you must choose the best answer from the four choices marked A),B),C)and D).Then mark the corresponding letter on Answer Sheet 1 with a single line through the centre

Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.

There is a saying that goes something along the lines of"You must love yourself first before you can love someone else.”Similarly,I personally believe that you must be comfortable and happyin your own companybefore you can truly be yourself in the company of others.There is a massive difference between being lonely and being alone.Loneliness is a horrible feeling.However,you don't have to actually be alone to feel that way.Many times,I've felt lonely when surrounded by a big group of people.(16)In contrast,being alone canactually be a blessing,particularly when you've actively choen it.In my experience,being bored and alone is dangerous and can easily lead to the feeling of loneliness.(17)The trick is to be active.Get outside,stretch your legs,do something cultural,buy yourself something tasty to eat or something pretty to wear.You don'thave to take anyone else into consideration and can do whatever you please.(18)Spending time alone alsoallows you to more efficiently take care of problems.And then,when it's time tobe social and meet up with your friends,youwill be fully there,because you won't have too much other stuff floating around in your mind.Having been alone for a bit,you will also appreciate your friends'company more,and chances are,your time spent together will be more worthwhile.

16.A)It's a horrible feeling.

B)It can bea blessing.

C)It's boringand dangerous.

D)It's the most comfortablestate.

17.A)Tobe active.

B)To meetupwithyour friends

C)To travel abroad.

D)To seek advice from others.

18.A)It provides a chance for people to thinkdeeply.

B)It makes us treasure the time

C)It enables one to identify true friends.

D)It helps us take care of problems more efficiently.

答案详解

16.What does the speaker sayabout being alone?

B)【精析】细节辨认题。短文中指出,独处实际上是一种好事,尤其是当你主动选择独处的时候。

17.What does the speaker say helps reduce one's fecling of loncliness?

A)【精析】细节辨认题。讲话者指出,减少孤独感关键是要活跃起来。出去走走,伸展一下你的腿,参加一些文化活动,给自己买一些美味的食物或漂亮的衣服。你不必考虑其他任何人,你可以做任何你喜欢的事情。

18.What is an advantage of spending one's timealone?

D)【精析】细节辨认题。短文最后提到,独处能让人更有效地处理问题。

Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.

When I turned 12,I worked summers at my father's small brick cleaning business.I remember the harshacid smell ofthe cleaning solution and the scraping sound of stiff iron brushes against rough brick.It was tempting to hury a job just finish.(19)But anybody who worked for Thomas Kahoon had to meet hisstandards,and that included e.If I messed up,he made me stay late until I got it right.My father wasn't being mean.He demanded the same of himself.Every brick he cleaned on a house stood out like a red jewel in a white setting.It was his signature.(20)In 1970,when I was 20,I got married and moved out of my parents'modest place into a housing project.Drugs and gang violence were just beginning to plague the projects.Someof my friends went to jail.Some were killed.My wife Verllen was 18 and nobody gave our marriage a chance.But we believed in each other and our faith made usstrong.(21)When we married,I worked as a stock clerk at Southwest Super Foods.It was hard,tedious work.Each Friday night atruck came,with cases of food that had to be unloaded,priced,and placed on shelves.Most of stock clerks try to get Friday night off.But I was always ready to work.By Saturday morning,all the cans and jars in my aisle were replaced with the labels facing smartly out,like a line ofsoldiers on review.That was my signature.I took pride in the job nobody wanted.

19.A)He is a harsh person.

B)He is mean to others.

C)He is very demanding in his work.

D)Heusually works very late.

20.A)He moved out and divorced.

B)It was plagued by dnugs and gang violence

C Helived there for 20 years.

D)His parents would move into his new house.

21.A)He was only responsible for unloading food.

B)He had to sign his name onevery label.

C)It was ahard and tedious job.

D)He was required towork at Friday night.

答案详解

19.What do we leam about the speaker's father?

C)【精析】推理判断题。短文中提到,任何为讲话者的父亲工作的人都必须符合他的标准,这也包括讲话者。如果讲话者搞砸了,他就让讲话者做到很晚,直到讲话者把事情做好。讲话者的父亲并不刻薄,他对自己也有同样的要求,他清扫的每一块砖,都像一颗在白色背景下闪闪发光的红宝石。由此可知,讲话者的父亲对工作要求很高。

20.What does thespeaker say about the housing project?

B)【精析】细节辨认题。短文中提到,讲话者20岁的时候结婚了,并从父母简陋的住所搬到了一个住宅区。住宅区开始饱受毒品和帮派暴力的困扰。

21.What do we learn aboutthe speaker as a stockclerk?

C)【精析】细节辨认题。短文最后提到,讲话者结婚时在一家食品公司做仓库管理员。这项工作艰苦而乏味。

Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.

Watching more than three hours of television a day doubles memory loss in older people,a new study of more than 3,000 adults suggests.(22)Scientists at University College London used memory and fluency tests on the same group of people six years apart.They found that those who watched on average less than three hours' television a day showed a decline of around four to five percent,while those who tended to watch more than three hours a day declined by an average of eight to ten percent.(23)The research team say they believe the“alert-but-passive”nature of television watching may be creating stress on the mind which contributes tomemory decline.Older people who watch more television are also less likely to undertake activities known topreserve mental functioning such as reading,or interactive screen-based pursuits such asusing the Internet orplaying video games.(24)The researchers say that television viewing may be a risk factor for Alzheimer'sdisease,but more research is needed to establish a link.While watching television may have educational benefits and relaxation benefits,(25)the researchers advise that adults over the age of 50 should try and ensure that television viewing is balanced with other contrasting activities.If you're concerned that the amount of television you're watching could have a negative impact on your health,you should limit the amount of TV you watch each day and undertake some healthy hobbies.

22.A)By recording the time people spend on TV.

B)By tracking people's living habits.

C)By using memory and fluency tests.

D)Byscanning people's brains.

23.A)Watching television for hours.

B)Playing video games.

C)Reading books and magazines

D)Surfing the Internet

24.A)Television viewing may be a potential factor for Alzheimer's disease.

B)Alzheimer's patients tend to watch television more than 3 hours a day.

C)Some research has confirmed the link between them.

D)Television watching is beneficial to Alzheimer's patients

25.A)Watch television no more than 3 hourseach day.

B)Balance television viewing with other contrasting activities.

C Watch someeducational TV programs.

D)Take more physical exercise.

答案详解

22.By what means did scientists at University College London measure memory loss?

C【精析】细节辨认题。短文开头提到,一项针对3000多名成年人的新研究分析了看电视的时长对老年人记忆力衰退的影响。伦敦大学学院的科学家们对同一组人进行了记忆和流利度测试。

23.What contributed to memory decline in theparticipants?

A)【精析】细节辨认题。短文中提到,研究小组表示看电视的“警觉而被动”的特性可能会给大脑造成压力,从而导致记忆力衰退。

24.What do the researcherssay about their finding concerning the link between TV viewing and Alzheimer's disease?

A)【精析】细节辨认题。研究人员表示,看电视可能是患老年痴呆症的一个风险因素,但需要更多的研

究来确定两者之间的联系。

25.What do the researchers suggest older people do?

B)【精析】细节辨认题。短文最后提到,研究人员建议50岁以上的成年人应该努力确保看电视和其他不同活动之间的平衡。


用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思三亚市三永花园英语学习交流群

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 推荐下载
  • 网站推荐