新概念英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
关闭

如果碰到什么问题,
您可以添加微信客服,进行咨询

> 新概念英语 > 新概念英语mp3 > 新概念英语第三册(美音版) >  第35课

新概念英语第三册(美音版)Justice was done

所属教程:新概念英语第三册(美音版)

浏览:

gewei

手机版
扫描二维码方便学习和分享
https://online2.tingclass.net/lesson/shi0529/0008/8426/35_076.mp3
https://image.tingclass.net/statics/js/2012

Lesson 35
Justice was done
伸张正义

Listen to the tape then answer the question below.
听录音,然后回答以下问题。
The word 'justice' is given two different meanings in the text. What is the distinction between them?
The word justice is usually associated with courts of law. We might say that justice has been done when a man's innocence or guilt has been proved beyond doubt. Justice is part of the complex machinery of the law. Those who seek it undertake an arduous journey and can never be sure that they will find it. Judges, however wise or eminent, are human and can make mistakes.
There are rare instances when justice almost ceases to be an abstract concept. Reward or punishment are meted out quite independent of human interference. At such times, justice acts like a living force. When we use a phrase like 'it serves him right', we are, in part, admitting that a certain set of circumstances has enabled justice to act of its own accord.
When a thief was caught on the premises of large jewellery store on morning, the shop assistants must have found it impossible to resist the temptation to say 'it serves him right.' The shop was an old converted house with many large, disused fireplaces and tall, narrow chimneys. Towards midday, a girl heard a muffed cry coming from behind on of the walls. As the cry was repeated several times, she ran to tell the manager who promptly rang up the fire brigade. The cry had certainly come form one of the chimneys, but as there were so many of them, the fire fighters could not be certain which one it was. They located the right chimney by tapping at the walls and listening for the man's cries. After chipping through a wall which was eighteen inches thick, they found that a man had been trapped in the chimney. As it was extremely narrow, the man was unable to move, but the fire fighters were eventually able to free him by cutting a huge hole in the wall. The sorry-looking, blackened figure that emerged, admitted at once that he had tried to break into the shop during the night but had got stuck in the chimney. He had been there for nearly ten hours. Justice had been done even before the man was handed over to the police.
New words and expressions 生词和短语
justice
n. 正义,公正;司法
court
n. 法院
law
n. 法律
innocence
n. 无辜
undertake
v. 承担;着手做
arduous
adj. 艰苦的,艰难的
abstract
adj. 抽象的
concept
n. 概念,观念
mete out
给予,处置
interference
n. 干涉
accord
n. 一致
premises
n. 房屋
convert
v. 转变,改变
disused
adj. 不再用的,废弃的
fireplace
n. 壁炉
muffle
v. 捂住,厌抑
chip
v. 砍,削,凿
blacken
v. 使变黑
emerge
v. (从某处)出现

“正 义”这个词常常是同法庭连在一起的。当某人被证据确凿地证明无罪的时候,我们也许会说正义得到了伸张。正义是复杂的法律机器组成部分。那些寻求正义的 人走的是一条崎岖的道路,从来没有把握他们最终将到正义。法官无论如何聪明与有名,毕竟也是人,也会出差错的。 在个别情况下,正义不再是一种抽象概念。奖惩的实施是不受人意志支配的。在这种时候,正义像一种有生命的力量行使其职能。当我们说“他罪有应得”这句话的 时候,我们部分承认了某种特定的环境使得正义自动地起了作用。 一天上午,当一个小偷在一家大型珠宝店里被人抓住的时候,店员一定会忍不住说:“他罪有应得。”那是一座老式的、经过改造的房子,店里有许多废置不用的大 壁炉和又高又窄的烟囱。快到中午的时候,一个女售货员听见从一堵墙里传出一种闷声闷气的叫声。由于这种喊叫声重复了几次,她跑去报告经理,经理当即给消防 队挂了电话。喊叫声肯定是从烟囱里传出来的,然而,因为烟囱太多,消防队员无法确定到底是哪一个。他们通过叫击烟囱倾叫声而确定传出声音的那个烟囱。他们 凿透了18英寸厚的墙壁,发现有个人卡在烟囱里。由于烟囱太窄,那人无法动弹。消防队员在墙上挖了个大洞,才终于把他解救出来。那个看来满脸沮丧、浑身漆 黑的家伙从烟囱里一出来,就承认头天夜里他企图到店里行窍,但让烟囱卡住了。他已经在烟囱里被困了将近10个小时。甚至在那人还没被送交给警察之前,正义 就已得到了伸张。

●justice n. 正义,公正;司法
●coust n. 法院
●law n. 法律
●innocence n. 无辜
●undertake v. 承担,着手做
●arduous adj. 艰苦的,艰难的
●abstract adj. 抽象的
●concept n. 概念,观念
●mete out 给予,处置
●interference n. 干涉
●accord n. 一致
●premises n. 房屋
●convert v. 转变,改变
●disused adj. 不再用的,废弃的
●fireplace n. 壁炉
●muffle v. 捂住,厌抑
●chip v. 砍,削,凿
●bkacken v. 不变黑
●emerge v. (从某处)出现

●justice n. 正义,公正;司法
Justice is done 正义得到伸张
bring justice to the criminal 把罪犯缉拿归案
do justice to sb 公正地对待某人
give oneself up to justice 自首
in justice to sth/ sb. 为了对……公正起见
Eg: They decided to investigate the case in justice to person.为了对这件案件公正起见,他们决定调查这个案件

L34-05_35-01 end 10’59”

L35-02 begin 10’07”

injustice 不公平,不公正

●coust n. 法院
●law n. 法律
take law into one's own hand 无法无天
take the law of sb 控告
at law 在诉讼中
within the law 合法
outside the law 不合法
lawyer 律师
lawful 有法可依的
laefully adv.
lawless 无法可依的
lawlessly adv.

●innocence n. 无辜
inocent adj. 无辜的

●undertake v. 承担,着手做
take up
undertake to do 承担,开始做
开始做…………
start to do sth/ take off doing sth / be engaged in sth / set out to do / set about doing / perform sth.
... on the way 在进行中
The discuss on the way.

●arduous adj. 艰苦的,艰难的
Study English is an arduous job.
-ous adj.
industrious,
laborious,
strenuous

●abstract adj. 抽象的
●concept n. 概念,观念
●mete out 给予,处置

●interference n. 干涉
●accord n. 一致
==agree with
in accord with 和……一致
out of accord with 和……不一致
of one's own accord 自然而然的
Justice is down of it’s own accord.
according to: 依据,根据
in accordance with 依据(法律,规章,制度),比较正式
●premises n. 房屋
residence 住处,居留地(正式用法)
dwelling 供人居住的地方
house 住房
housing 房(总称)
The housing problem

●convert v. 转变,改变
●disused adj. 不再用的,废弃的
misused 弄错了的
used 用过了的
second hand 二手的

●fireplace n. 壁炉
●muffle v. 捂住,厌抑
●chip v. 砍,削,凿
chop 砍

●blacken v. 不变黑
●emerge v. (从某处)出现

be associated with == be connected with, be related to 与......相联系
we might say that: 我们也许会说
beyond prep. 超出某种范围,限度(与名词搭配)
beyond believe 难以相信
beyond words 难以形容
beyond de脚本ion 难以描述
beyond question 难以置疑
beyond hope 没有希望
beyond recovery 康复无望
beyond dispute 无可争议
beyond contention 无可争辨
beyond imagination 难以想像
beyond meature 难以度量
beyond understanding 无法理解
beyond comparing
beyond one’s +名词 超出了某人的......
beyond his power.
You are beyond his recognition.
Your beauty is beyond my de脚本ion.
The text is beyond the student comprehension.
part of 部分(+单数名词)
pars of 几部分,若干部分(+单数名词)

背熟:Those who seek it, undertake an arduous journey and can never be sure that they will find it.

however== no matter how

judges:

There are rare instances when+从句: 在极个别的情况下
There are rare instances when women are not equal to men.

cease (正式)彻底的停止,暗示动作的突然性
His heart suddenly cease to beat.
sease to do

stop:(广泛,不正式)不强调方式,只强调结果

L35-03 end 10’39”

L35-04 begin 10’32”

quite independent of human interference ----形容词短语做定语,说明主句的状况
He deserves it / It serves him right 罪有应得

At such times: 在有的时候
we are, in part, admitting that
enabled sb. to do
of its own accord

When a thief was caught on the premises of a large fur store one morning, the shop assistants must have found it impossible to resist the temptation to say 'it serves him right'.
found it impossible to resist the temptation to say ...(双否)
I found it impossible to resist the temptation to buy the beauty dress.

come from behind 从后面
promptly = immediately

located the right chimney
by tapping at the walls and listening for the man’s cries
Eg: We are listening for the clock to announce the New Year.

get stuck 被卡住了

1
我们正在学习的是新概念美音版,
传统版本(英式发音)的音频音频播放

2
本课的视频讲解: 点击观看

 

全部:新概念英语第三册视频

3
词汇速记新概念英语词汇随身听速记手册3 第34-37课


相关文章

“新概念”介绍
学英语为什么要选新概念?
新概念第3册——掌握英语的关键
为什么专家提倡背诵新概念

相关下载
音频和文本下载,请看播放器右侧。
新概念英语第三册电子书下载:新概念第三册pdf电子书

更多新概念文本类资料下载

学习交流

新概念学习交流:http://bbs.tingclass.net/forum-79-1.html
下载录音软件:http://bbs.tingclass.net/thread-11915-1-1.html
如何上传音频:http://bbs.tingclass.net/thread-11917-1-1.html

Comprehension
1 In what circumstances may justice take effect outside the courts of law?
a. When a judge has proved neither eminent nor wise.
b. When it has not been possible to prove a man’s guilt beyond any doubt.
c. When justice has been done without the interference of a human agent.
d. When, for example, a man is caught and handed over to the police.
take effect 起作用
请背熟题干

2 Why did the manager ring up the fire brigade?
a. He thought that one of the chimneys was on fire.
b. He expected them to be of most help in the circumstances.
c. He had not realized there was a criminal on the premises.
d. He thought whoever was stuck might be a member of the fire brigade.

3 The fire fighters ascertained which chimney the man was in by _____ .
a. deciding which of the many cries came from the right chimney
b. listening for the man’s response th their taps on the walls.
c. chipping through a wall which was eighteen inches thick
d. cutting a hige hole in the wall
ascertained

Structure
4 ____ wise or eminent, judges arehiman and can make mistakes. (ll.5-6)
a. Whether b. Either c. How much d. No matter how

5 In our use of a phrase like ‘it serves him right’ _____ , in part, admitting … (ll.8-10)
a. is b. it is c. we are b. and in

6 The staff must have found it impossible _____ to say ‘it serves him right’. (ll.11-12)
a. they were not tempted b. for them not to be tempted
c. to be tempted d. not to be tempted
be tempted to do

7 _____ several times, she ran to tell the manager. (l.14)
a. Repeating the cry b. While the cry was repeated
c. The cry being repeated d. Having repeated the cry

8 ---- admitted that _____ to break into the shop during the night, he had got stuck in the chimney. (ll.20-21)
a. although he had tried b. while he has tried c. in trying d. it was he who had tried
In speaking to him, I found him nervous.

Vocabulary
9 She _____ the cry several times, so she ran … (ll.14-15)
a. heard b. listened to c. listened for d. earmarked

10 They located the chimney _____ by tapping …(ll.16-17)
a. on the right b. well c. right away d. correctly

11 The blackened figure that emerged was _____ sight. (l.20)
a. an ugly b. a sorry c. an apologetic d. a poor
12 The sorry-looking blackened figure that _____ , admitted at once … (l.20)
a. came to light b. came up c. went out d. got out
emerge (侧重强调公布于众) :come to light
本文表示出来
come up 意外发生
【Key to Multiple choice questions】
1. C 2. B 3. B 4. D 5. C 6. D 7. C 8. C 9. A 10. D 11. B 12. D

 

用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思石家庄市通海新城英语学习交流群

网站推荐

英语应急口语8000句听歌学英语英语学习方法

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 推荐下载
  • 网站推荐