新概念英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
关闭

如果碰到什么问题,
您可以添加微信客服,进行咨询

> 新概念英语 > 新概念英语mp3 > 新概念英语第三册(美音版) >  第47课

新概念英语第三册(美音版)Too high a price?

所属教程:新概念英语第三册(美音版)

浏览:

gewei

手机版
扫描二维码方便学习和分享
https://online2.tingclass.net/lesson/shi0529/0008/8426/47_073.mp3
https://image.tingclass.net/statics/js/2012

Lesson 47
Too high a price?
代价太高?

Listen to the tape then answer the question below.
听录音,然后回答以下问题。
What does the writer describe as an 'amusing old-fashioned source of noise'?
Pollution is the price we pay for an overpopulated, over industrialized planet. When you come to think about it, there are only four ways you can deal with rubbish: dump it, burn it, turn it into something you can use again, attempt to produce less of it. We keep trying all four methods, but he sheer volume of rubbish we produce worldwide threatens to overwhelm us.
Rubbish, however, is only part of the problem of polluting our planet. The need to produce ever-increasing quantities of cheap food leads to a different kind of pollution. Industrialized farming methods produce cheap meat products: beef, pork and chicken. The use of pesticides and fertilizers produces cheap grain and vegetables. The price we pay for cheap food may be already too high: Mad Cow Disease (BSE) in cattle, salmonella in chicken and eggs, and wisteria in dairy products. And if you think you'll abandon meat and become a vegetarian, you have the choice of very expensive organically-grown vegetables or a steady diet of pesticides every time you think you're eating fresh salads and vegetables, or just having an innocent glass of water!
However, there is an even more insidious kind of pollution that particularly affects urban areas and invades our daily lives, and that is noise. Burglar alarms going off at any time of the day or night serve only to annoy passers-by and actually assist burglars to burgle. Car alarms constantly scream at us in the street and are a source of profound irritation. A recent survey of the effects of noise revealed (surprisingly?) that dogs barking incessantly in the night rated the highest form of noise pollution on a scale ranging from 1 to 7. The survey revealed a large number of sources of noise that we really dislike. Lawn mowers whining on a summer's day, late-night parties in apartment blocks, noisy neighbors, vehicles of al kinds, especially large container trucks thundering through quiet village, planes and helicopters flying overhead, large radios carried round in public places and played at maximum volume. New technology has also made its own contribution to noise. A lot of people object to mobile phones, especially when they are used in public places like restaurants or on public transport. Loud conversations on mobile phones invade our thoughts or interrupt the pleasure of meeting friends for a quiet chat. The noise pollution survey revealed a rather spurring and possibly amusing old fashioned source of noise. It turned out to be snoring! Men were found to be the worst offenders. It was revealed that 20% of men in their mid-thirties snore. This figure rises to a staggering 60% of men in their sixties. Against these figures, it was found that only 5% of women snore regularly, while the rest are constantly woken or kept awake by their trumpeting partners. Whatever the source of noise, one thing is certain: silence, it seems, has become a golden memory.
New words and expressions 生词和短语
pollution
n. 污染
overpopulated
adj. 人口多的
over-industrialized
adj. 过度工业化的
sheer
adj. 纯粹的,不掺杂的
worldwide
adv. 在全世界
overwhelm
v. 制服,使不知所措
pollute
v. 污染
pesticide
n. 杀虫剂
fertilizer
n. 肥料
salmonella
n. 沙门氏菌
listeria
n. 利斯特杆菌
vegetarian
n. 吃素的人
organically-grown
adj. 有机培植的(不施化肥和其他化学药品培植)
insidious
adj. 暗中为害的
urban
adj. 城市的
burglar
n. 窃贼
burgle
v. 入室偷窃
scream
v. 尖叫
profound
adj. 极度的
irritation
n. 烦躁
incessantly
adv. 连续不断地
whine
v. 发呜呜声
helicopter
n. 直升飞机
maximum
adj. 最大的
technology
n. 技术
contribution
n. 贡献
mobile
adj. 可移动的
snore
v. 打鼾
offender
v. 冒犯者
staggering
adj. 令人惊愕的
trumpet
v. 吹号
partner
n. 伙伴

污 染就是我们为这个人口过密,过度工业化的星球所付出的代价。当我们开始考虑垃圾问题时,我们只有4种对付垃圾的方法:倾倒、焚烧、把垃圾变成再生材料或试 图少产生一些垃圾。我们一直在试这4种方式,但是,我们在世界范围内仅产生的垃圾的量就有把我们覆盖的危险。 然而,垃圾只是我们这个星球的污染问题的一个方面。日益增长的对廉价食物的需求导致了另一种形式的污染。工业化的农作方式生产出廉价的肉类制品——牛肉、 猪肉和鸡肉。使用杀虫剂和化肥生产出廉价的谷物和蔬菜。为了廉价食物我们付出代价已经太高了:牛肉中的疯牛病,鸡肉和鸡蛋中的沙门氏菌,奶制品中的利斯特 杆菌。如果你想放弃肉类而变成一位素食者,那么你可以两者择一:或是选用价格昂贵、有机培植的蔬菜,或是当你认为在享用新鲜色拉和新鲜蔬菜或饮用一杯无害 的水的时候,实际上每次都不断吃进杀虫剂。 但是,还有一种更加隐蔽有害的污染,它专门影响城镇地区,侵袭我们的日常生活,那就是噪音。防盗警报器在白天和黑夜的任何时候都会响起来,它的作用只是骚 扰过路行人,而实际上却帮助窃贼入室行窃。在街上,汽车的防盗警报不断对我们吼叫,这是人们极度烦燥的一个原因,最近一个有关噪音的作用的调查(令人吃惊 地)指出,夜间连续不断的狗叫声,在一个从1级至7级刻度表上应列为最严重的噪间污染。这个调查揭示了我们所不喜欢的大量的噪间的来源:夏天呜呜作响的割 草机,公寓楼里深夜聚会的喧哗声,大声吵闹的邻居,各式各样的车辆,特别是穿越寂静的村庄的集装箱卡车,从头顶飞过的飞机和直升机,被带到公共场所、音量 开到最大的大功率收音机。新技术也为噪音作了它的贡献。许多人都反对移动式电话,特别是在如饭店,公共交通车等公共场所使用移动电话。用移动电话大声交谈 干扰我们的思路,破坏我们和朋友在一起轻声聊天所得到的乐趣。这个有关噪音的污染调查还揭示了一种出人意外而同时可能会引人意外而同时可能会引人发笑的老 式噪音源。它竟然是鼾声。人类是这方面的罪魁祸首。调查指出,20%的35岁左右的男人打鼾;而到60岁这个年龄段,这个数字上升到令人惊愕的60%。与 这些数字相比,只有5% 的女性经常打鼾;而其余则经常被与她们同睡、像吹号似地打着呼噜的男人吵醒或弄得睡不着。不管噪声来自何方,有一点是肯定的:看来寂静已变成一种珍贵的回 忆。

◆pollution n. 污染
More and more water is been pollution.
Pollution is the major problem we are faced with.
pollute
polluted
pollution
polluter 污染源
Eg: Gases from cars are one of the polluters of air pollution.
contaminate
taint
defile
pollute
poison

◆overpopulated adj. 人口多的
overpeopled
sparsely-populated community
sparsely-peopled
population
Eg: What’s the population in your country?
Our country has a population of one billion.
The city has a population of two million.
population explosion
populous adj.
crowd 公交车拥挤crewed
Eg: The narrow street is populous with people.
The most populous province in China is Shichun.
province 省
The most populous country in the world is China.

◆over-industrialized adj. 过度工业化的
◆sheer adj. 纯粹的,不掺杂的
有四个基本语意
1.pure unmixed
2. steep shere cliff

L46-09_47-01 end 12’45”

L47-02 begin 12’03”
3. complete
Eg: What are you talking about sheer nonsense?
4. transparent
sheer silk stockings

◆worldwide adv. 在全世界
◆overwhelm v. 制服,使不知所措
Eg: He was overwhelmed by grief. 他伤心至极
grief seized him.
Your kindness quite overwhelms me.您的这份好心使我感动得难以言表。(被你制服了)
If our country were overwhelm by pollution, it would be terrible.
conquer
overcome
get rid of
insumountable
vanquish
◆pollute v. 污染
◆pesticide n. 杀虫剂
◆fertilizer n. 肥料
◆salmonella n. 沙门氏菌
◆listeia n. 利斯特杆菌
◆vegetarian n. 吃素的人
◆organically-grown adj. 有机培植的(不施化肥和其他化学品培植)
◆insidious adj. 暗中为害的
◆urban adj. 城市的
◆burglar n. 窃贼
◆burgle v. 入室偷窃
◆scream v. 尖叫
scream at

◆profound adj. 极度的
intence
extreme
complete
Eg: Yesterday he had a profound sleep.
He is afflicted with profound anxieties.
knowledgable
He is a profound scholar.

◆irritation n. 烦躁
irritate v. 使烦躁
irriteted
irriteting

L47-02 end 12’03”

L47-03 begin 12’03”

◆incessantly adv. 连续不断地
perpetual
permanent
eternal
continuance
continual
continually
constant
endless
incessant adj.
Eg: It has been raining incessantly for three hours.
There is a week of incessant rains.
ceaseless
none stop
unbroken
uninterrupted
Eg: Last night I had an uninterrupted party.
He gave us a talk uninterruped.

◆whine v. 发呜呜声
◆helicopter n. 直升飞机
◆maximum adj. 最大的
◆technology n. 技术
◆contribution n. 贡献
◆mobile adj. 可移动的
◆snore v. 打鼾
◆offender n. 冒犯者
◆staggering adj. 令人惊愕的
surprise
amaze
astonish
astound
astounding
Eg: The old lady reported to the police and they felt astounded / found it staggering.

◆trumpet v. 吹号
◆partner n. 伙伴

背诵:Pollution is the price we pay for an overpopulated, over industrialized planet.
I was blamed for being late.

L47-03 end 12’03”

L47-04 begin 12’22”

Losing health is the price he paid for his hard work./ (working hard/ over working )
come to ==get to
并列平行结构
There are some good ways to study English well.
listen, speak, read and write.
There are four good ways to study English: listening, speaking, reading and writering.
reuse it recyde it
背熟:We keep trying all four methods, but he sheer volume of rubbish we produce worldwide threatens to overwhelm us.

volume == amount
threaten to do
Eg: The coming earthquake threatens the village.
Dark clouds threaten a heavy storm. 乌去预示着有一场风暴。
The sun promises a good day.
It is possible...

背熟:The need to produce ever-increasing quantities of cheap food leads to a different kind of pollution.
leads to

L47-04 end 12’22”
Lesson47A end 48:29

Lesson47B begin 54:49
L47-05 begin 49-02

背熟:The price we pay for cheap food may be already too high
The price we pay is too high.
abandon 强调被迫放弃
organically-grown vegetable: 绿色蔬菜
every time: whenever
innocent (of) adj. 清白的,无辜的,无知的

Paragraph 3 (l.15)
noise

L47-05 end 12’19”

L47-06 begin 12’49”

Paragraph 3 (l.15)
insidious 暗中为害的,阴险的

Burglar alarms going off at any time of the day or night serve only to annoy passers-by and actually ( to ) assist burglars to burgle.

背熟:Car alarms constantly scream at us in the street and are a source of profound irritation.
Eg: Her husband earns a lot of money every mounth and he is a source of income. 他的丈夫每月能赚很多钱,这是他的一棵摇钱树。
背熟:The survey revealed a large number of sources of noise that we really dislike.

名词结构 (平行结构)
lawn mower 割草机
container trucks: 集装箱卡车
sources of noise

背熟:New technology has also made its own contribution to noise.
make contribution to 作出...... 的贡献
L47-06 end 12’50”

L47-07 begin 14’08”

contribute to 引起,导致,是......的起因
Eg: Air pollution contributes to disease.

object to take object to

背熟:Loud conversations on mobile phones invade our thoughts or interrupt the pleasure of meeting friends for a quiet chat.

Eg: The air pollution survey revealed... 空气污染调查显示......

turn out: prove
offend:惹怒offender 罪魁祸首
were found:客观描述
It is said...
It is revealed...

背熟:20% of mem in their mid-thirties
in their early thirties
背熟:Against these figures, it was found that ...
Comparing these figures, we found that...

背熟:are woken 被惊醒/ keep awake 不能入睡
比较:
Whatever the source of noise, one thing is certain: silence, it seems, has become a golden memory.
However you decide to spend your time, one thing is certain: you will arrive at your destination fresh and uncrumpled. (L44,ll28-29)

L47-07 end 14’08”

L47-08 begin 10’08”

1
我们正在学习的是新概念美音版,
传统版本(英式发音)的音频音频播放

2
本课的视频讲解: 点击观看

 

全部:新概念英语第三册视频

3
词汇速记新概念英语词汇随身听速记手册3 第47-48课


相关文章

“新概念”介绍
学英语为什么要选新概念?
新概念第3册——掌握英语的关键
为什么专家提倡背诵新概念

相关下载
音频和文本下载,请看播放器右侧。
新概念英语第三册电子书下载:新概念第三册pdf电子书

更多新概念文本类资料下载

学习交流

新概念学习交流:http://bbs.tingclass.net/forum-79-1.html
下载录音软件:http://bbs.tingclass.net/thread-11915-1-1.html
如何上传音频:http://bbs.tingclass.net/thread-11917-1-1.html

Comprehension
1 ---- the sheer volume of rubbish we produce worldwide _____.
a. is heaped up like a great mountain
b. is spread over the world like a blanket
c. is already beyond our control
d. is like a tide that will rise and drown us

2 The root cause of pollution in agriculture is _____ .
a. the intensive use of pesticides and fertilizers
b. the twin pressures to produce more food and at lower cost
c. the confloct between good hygiene and cheap meat production
d. the unrealistic price of organically-grown vegetables
背熟:The root cause of pollution in agriculture is the twin pressures to produce more food and at lower cost.

3 For most people, the most distressing form of noise pollution is _____ .
a. dogs barking all night b. people using mobile phones
c. heavy trucks in quiet villages d. noisy neighbours having parties

4 Snoring causes a severe noise problem for _____ .
a. young males in particular b. a majority of middle-aged men
c. women of all ages d. young women especially
背熟:Snoring causes a severe noise problem for women of all ages.

Structure
5 ---- there are only four ways _____ rubbish. (ll.2-3)
a. of dealing with b. which to deal with c. can be dealt with d. to be dealing with

6 We keep trying _____ methods.(l.5)
a. these all four b. of these all four c. all of these four d. all these of four

7 Burglar alarms _____ at any time of the day or night serve only to annoy.(ll.16-17)
a. that go off b. that are going off c. go off d. which going off
people traveling around the world quite often

L47-08 end 10’08”

L47-09 begin 5’34”

8 A recent survey revealed that _____dogs barking incessantly in the night that we dislike most.(ll.18-19)
a. it is b. is c. there be d. there are

vocabulary 词汇
9 ★★★ New technology has also _____ in noise pollution. (l.23)
a. done its bit b. done a share c. played a role d. given its all
make contributio to 导致,造成了
play an important role / part in sth.
Eg: Reading plays an important role in our English study.
do its bit: 尽本份做应该做的
do a share: 做好份内工作

10 A lot of people _____ to mobile phones, especially in public places. (l.24)
a. except b. offend c. take exception d. take offence
take exception against
offernd 冒犯,触怒,使不舒服
take offence at sb. / sth.

11 背熟:The noise pollution survey _____ a rather surprising source of noise. (ll.26-27)
a. brought to light b. gave birth to c. came to be d. took the lid off
bring sth. to light
come to light

12 _____ these figures, it was found that only 5% of women snore. (l.29)
a. Comparing with b. By comparison with c. In comparing d. In comparing with
by comparison
by comparison with sth.

【Key to Multiple choice questions】
1. C 2. B 3. A 4. C 5. A 6. C 7. A 8. A 9. C 10. C 11. A 12. B

 

用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思兰州市甘肃敦煌艺术剧院家属院英语学习交流群

网站推荐

英语翻译英语应急口语8000句听歌学英语英语学习方法

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 推荐下载
  • 网站推荐