考研英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 考研英语 > 考研英语阅读 >  内容

《考研英语阅读理解100篇 高分版》 Unit 2 - TEXT FOUR

所属教程:考研英语阅读

浏览:

qinting

2019年01月26日

手机版
扫描二维码方便学习和分享

After receiving a six-year prison sentence on July 31st, Sanjay Dutt, an Indian film star, begged for bail while he appealed against it. “Sir, I made a mistake,” he said. But the judge said no. Mr. Dutt's crime—to have procured two guns from Muslim mobsters who were responsible for bomb attacks in Mumbai in 1993—was serious. Yet he urged Mr. Dutt, 48, to return to the silver screen after serving his sentence. “Don't get perturbed,” he said. “You have many years to go and work, like the Mackenna's Gold actor Gregory Peck.”
Mr. Dutt was convicted last year, having already spent 16 months in jail. He was acquitted of direct involvement in the bombings, which killed 257 people. They were carried out in 1993 in revenge for the demolition of an ancient mosque in the Hindu holy city of Ayodhya by Hindu fanatics, and subsequent Hindu-Muslim rioting. Some 100 people have been found guilty of the bombing. They have all been sentenced in the past three months, including a dozen to death and 20 to life-imprisonment. But the alleged masterminds of the attacks are still at large. One of them, a Mumbai gangster called Dawood Ibrahim, is alleged by Indian officials to be linked to al-Qaeda and to be hiding in Pakistan.
Despite the bleak immediate outlook, Mr. Dutt, who made his name playing tough-guy anti-heroes, is unlikely to find his career much damaged. The son of two of Bollywood's biggest stars, a Hindu-Muslim couple, he has garnered enormous sympathy for his suffering. Many Indians believe his claim that he wanted the guns to protect his family during the riots. Other Bollywood stars express support for Mr. Dutt as passionately as their Hollywood peers worry about global warming.
Then again, Bollywood is rather shady. Gangsters and crooked politicians have long laundered ill-gotten money through film productions. Indeed Mr. Dutt was investigated over money-laundering allegations in 2001. Other recent Bollywood stars to grace the courts include Monica Bedi, an actress convicted of dealing in fake passports. Her accomplice was another Mumbai gangster, Abu Salem, who delivered the guns to Mr. Dutt, and is currently awaiting trial for his alleged part in the 1993 bombings.
An even bigger Bollywood star, Salman Khan, is appealing against two prison sentences of five years and one year for poaching respectively an endangered antelope and two gazelles. A Bollywood film about the case has been scheduled. Mr. Khan has also had to battle a four-year-old charge that he recklessly drove his car over five people sleeping on a pavement in Mumbai, killing one of them.
Bollywood's biggest star, Amitabh Bachchan, also known as “the Big B”, is, in contrast, venerated. Where Mr. Khan is vain and brash, he has a reputation for humility and Hindu piety. But even this has been imperilled of late by revelations that Mr. Bachchan and his film-star son, Abhishek, bought valuable plots of land reserved for farmers. They registered themselves thus after being allotted farmland by a former government of the state of Uttar Pradesh, led by the Samajwadi Party. Mr. Bachchan is close to one of the party's leading lights, Amar Singh, a famed socialite. Mr. Bachchan's wife, Jaya, an actress, is now also a Samajwadi politician.
1. The judge said no because _____.
[A] he believed Dutt was not wronged and showed no sympathy
[B] he did not think Dutt had committed a crime
[C] he thought Dutt had committed a serious crime
[D] he thought Gregory Peck was Dutt's good example
2. The comparison of Bollywood stars' support for Dutt to Hollywood's worries about global warming implies _____.
[A] Bollywood stars are more sympathetic than their Hollywood peers
[B] Bollywood stars express their support in a modest way
[C] Bollywood stars back up Dutt with strong support and full passion
[D] Bollywood stars are also concerned about environmental issues
3. The phrase “grace the courts” (Line 3, Paragraph 4) most probably means _____.
[A] present oneself in the courts
[B] appeal against the courts
[C] be sentenced by the courts
[D] show respect to the courts
4. According to the passage, the following adjectives can be used to describe Mr. Khan except _____.
[A] venerated
[B] vain and brash
[C] reckless and mindless
[D] cruel
5. The best title of this passage can be _____.
[A] The Shady Bollywood
[B] Mr. Dutt's Legal History
[C] Shady Stars of Bollywood
[D] Bollywood or Bullywood

1. The judge said no because _____.
[A] he believed Dutt was not wronged and showed no sympathy
[B] he did not think Dutt had committed a crime
[C] he thought Dutt had committed a serious crime
[D] he thought Gregory Peck was Dutt's good example
1. 法官之所以说“不”是因为 _____。
[A] 他认为Dutt没有被冤枉,对他不表示丝毫同情
[B] 他认为Dutt没有犯罪
[C] 他认为Dutt所犯罪行重大
[D] 他认为Gregory Peck是Dutt最好的榜样
答案:C 难度系数:☆☆☆☆
分析:细节题。本题有一定的迷惑性,要结合上下文来看。Dutt被判处六年监禁,他现在正在争取保释,在这种情况下,法官说“不行”;紧接着文章就做了说明,即Dutt所犯的罪行比较严重。因此,答案应选C。而具有迷惑性的是,原文中法官说“不”的前面是Dutt说自己犯了一个错,如果考生将这两句话错误地认为是连在一起的话,就容易选错。
2. The comparison of Bollywood stars' support for Dutt to Hollywood's worries about global warming implies _____.
[A] Bollywood stars are more sympathetic than their Hollywood peers
[B] Bollywood stars express their support in a modest way
[C] Bollywood stars back up Dutt with strong support and full passion
[D] Bollywood stars are also concerned about environ-mental issues
2. 将宝莱坞明星们对Dutt的支持和好莱坞影星对全球变暖的忧虑相比较,暗示了 _____。
[A] 宝莱坞明星要比其好莱坞的同行们更富有同情心
[B] 宝莱坞明星们以一种温和的方式表达他们的支持
[C] 宝莱坞明星们强烈支持Dutt
[D] 宝莱坞明星们也很关心环境问题
答案:B 难度系数:☆☆☆
分析:推理题。文章第三段主要讲述了公众对于Dutt的同情和支持,在提到宝莱坞明星们对他的支持时说,他们表达对他的支持就好像好莱坞影星们表达对全球变暖的担忧一样。而好莱坞影星们对全球变暖的担忧并不像科学家那么热切,大多数情况下只是一种态度的表示而已,可见宝莱坞明星们对Dutt也只是一种比较温和的支持而已,因此,选项B为正确答案。
3. The phrase “grace the courts” (Line 3, Paragraph 4) most probably means _____.
[A] present oneself in the courts
[B] appeal against the courts
[C] be sentenced by the courts
[D] show respect to the courts
3. 短语grace the courts(第四段第三行)最有可能的意思是 _____。
[A] 出现在法庭上
[B] 向法庭提出上诉
[C] 被法庭判处刑罚
[D] 向法庭表示尊重
答案:A 难度系数:☆
分析:猜词题。要结合上下文来推断这个短语的意思,文中提到,近期其他的这类宝莱坞影星有Monica,她被指控买卖假护照。这是从Dutt转而描写其他影星,可以看出这些影星都被指控,但还没有被完全证实有罪。那么这个短语的含义应该是“受到法庭的审讯”,而grace有“使……增添光彩”的意思,引申来看,意思应该是“在法庭上出现”,故答案为A。
4. According to the passage, the following adjectives can be used to describe Mr. Khan except _____.
[A] venerated
[B] vain and brash
[C] reckless and mindless
[D] cruel
4. 根据本文,除了 _____ 之外,以下的形容词都可以用来形容Khan先生。
[A] 受崇敬的
[B] 自负的、无礼的
[C] 鲁莽的、愚笨无知的
[D] 残忍的
答案:A 难度系数:☆☆
分析:细节题。本文第五段和第六段有关于Khan先生的介绍,第五段介绍他因捕杀濒临灭绝的动物而被判处监禁,他还曾鲁莽地开车轧死、轧伤几个在人行道上睡觉的人,这两点可以说明他是残忍的,也比较鲁莽。而第六段提到他是为了和Bachchan做比较。文中提到:Where Mr. Khan is vain and brash, he has a reputation for humility and Hindu piety. 该句子是一个转折句,主句中的he指的是Bachchan而不是Khan,因此,Khan是自负的、无礼的,而Bachchan是谦逊的、虔诚的。因此,答案为A。
5. The best title of this passage can be _____.
[A] The Shady Bollywood
[B] Mr. Dutt's Legal History
[C] Shady Stars of Bollywood
[D] Bollywood or Bullywood?
5. 文章最佳的题目是 _____。
[A] 阴暗的宝莱坞
[B] Dutt先生的法律纠纷历史
[C] 宝莱坞的问题影星
[D] Bollywood还是Bullywood?(注:bully为“欺凌弱小者”)
答案:D 难度系数:☆☆☆☆
分析:主旨题。这篇文章由Khan先生的案例开始,介绍了宝莱坞的一些明星触犯法律的情况。选项B只是说明了文章介绍的一部分内容,不能作为题目;而A、C和D都可以作为题目,但是三个题目中的D最为形象,是最好的题目。

7月31日,印度影星Sanjay Dutt被判处六年监禁,他提出上诉的同时要求保释。“先生,我犯了个错,”他这样说。但法官说不行。Dutt的罪行比较严重,他从穆斯林匪徒那里拿到两支枪,而这些匪徒是1993年孟买爆炸袭击案的主犯。不过,法官要求48岁的Dutt服完刑后重返银屏。“别烦恼,”他说,“你前面的路还长着呢,就像 《麦肯纳淘金记》的演员Gregory Peck一样。”
去年,Dutt被宣告有罪,已经在监狱服刑16个月。他被赦免直接参与爆炸事件的罪名,这些爆炸事件共炸死了257人。爆炸事件发生于1993年,是为了报复印度教狂热教徒毁坏印度圣城阿逾陀一座古老的清真寺以及随后发生的印度-穆斯林暴乱。已有100人因该爆炸事件被判有罪,并且已在过去三个月里被量刑,其中12人被判处死刑,20人被判终身监禁。但是这些袭击的所谓的策划者仍然逍遥法外,印度官员断言,其中一个名叫Dawood Ibrahim的孟买歹徒与基地组织有关系,目前藏匿在巴基斯坦。
尽管Dutt短期内的前景看起来比较黯淡,但他已经因扮演硬汉式的平凡角色而出名,他的事业不会因此而受到太大影响。作为两个宝莱坞大影星、印度-穆斯林夫妻的儿子,他已经为自己的遭遇攒够了同情。许多印度人都相信他所说的,即他是为了在暴乱中保护自己的家庭才要那些枪支的。其他宝莱坞明星也对Dutt表示支持,程度不亚于他们的好莱坞同行对全球变暖问题的担心。
不过,宝莱坞却是阴暗的。长时间以来,许多匪徒和无耻的政客一直在通过电影业洗黑钱。实际上,2001年,Dutt先生就因为洗钱受到过调查,其他最近在法庭出现的宝莱坞明星还有Monica Bedi,她被控买卖假护照。其同伙是另外一个孟买匪徒,名叫Abu Salem,就是此人将枪支交给Dutt的。目前,他因被指控参与了1993年的爆炸事件而在等待审判。
一位更有名的宝莱坞明星Salman Khan目前正在提起上诉,他因偷猎一只濒临灭绝的羚羊和两只瞪羚而分别被判处五年监禁和一年监禁。目前,关于这起案子的一部宝莱坞电影已经在策划中。Khan还得为自己的一个已经进行了四年的指控反抗,当时他鲁莽地驾车轧过了五个躺在孟买的人行道上睡觉的人,其中一人死亡。
相反,宝莱坞最著名的明星Amitabh Bachchan,通常被称作“大B”的,却受到崇敬。Khan自负而又无礼,而他却因谦虚和虔诚地信奉印度教而闻名。但是目前有人揭发说,Bachchan先生和他的影星儿子Abhishek购买了本来是预留给农民的宝贵土地,因此他们也处于危险境地。印度社会党领导的前Uttar Pradesh邦政府分配给他们这片土地后,他们就进行了注册。Bachchan和该党一位著名的领袖Amar Singh,一位前社交名流交往甚密。而Bachchan先生的演员妻子Jaya现在也是Samajwadi党的政治家。
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐