考研英语 学英语,练听力,上听力课堂! 注册 登录
> 考研英语 > 考研英语阅读 >  内容

《考研英语阅读理解100篇 高分版》 Unit 10 - TEXT FOUR

所属教程:考研英语阅读

浏览:

qinting

2019年02月07日

手机版
扫描二维码方便学习和分享

Back in 2000, Steve Ballmer, Microsoft's chief executive, described a grand vision for the future of health care. One day, he said, everyone would have a secure and private website on the Internet on which their doctors could post their “scans, lab results, test results, visit minutes”, and to which the owner could grant certain people access, to view some or all of that information. His ideas met with guffaws from the old lags of the industry, who have seen many fancy schemes for electronic medical records fall flat. America's health sector is simply too balkanised and too paper-based to stitch together easily in digital form. Even Mr. Ballmer conceded back then that he was searching for the “holy grail” of healthcare.
And yet, after years of frustration and furious development work, Microsoft now believes it has realised Mr. Ballmer's dream. On 4th October, the software giant was poised to unveil its new health-information product at a big event in Washington, D.C. It is called the Health Vault, in keeping with Microsoft's promise to make storing data on the Internet just as secure as keeping it in a bank. Health Vault will store all its customers' health data, ranging from test results to doctors' reports to daily measurements of weight or blood pressure, online. Individuals then have access to those records anytime, anywhere, via the Internet—a great boon for those who travel a lot. Medical offices and hospitals who sign up for the service could easily send test results in digital form to the vault, and patients could authorise them in turn to have access to various, carefully circumscribed bits of their personal data.
Microsoft was also set to announce this week that several dozen manufacturers, hospitals and charities have signed up for Health Vault. Big names including the American heart, diabetes and lung associations, the NewYork-Presbyterian Hospital, and Omron and Texas Instruments, in addition to various firms devoted to the craze for “wellness”, are all now on board, and are expected to announce products and services shortly. If the software giant has really found a hacker-proof way of storing records online, then the benefits of Health Vault are clear. But use of the vaults will be free both for the individuals that sign up for them and for the vendors and doctors that provide services based on the information they contain. So how will Microsoft make any money?
Sean Nolan of Microsoft explains that the business model depends on one thing: targeted search. Microsoft is betting that people will use its Health Vault Search to find out about their ailments. This service relies on an approach known as “vertical search” which attempts to provide more relevant results than generalist search engines like Google and Yahoo!by specialising in a particular field. The firm's recent acquisition of Medstory, a vertical-search engine focusing on health care, has given it a boost in this area.
Health Vault's search engine would definitely work better than those of rival sites if it could examine users' health records and past queries, and thus provide the responses that are most relevant to each individual's situation. But in order to attract any users in the first place, Microsoft has promised to enforce strict privacy rules. These would preclude such data-mining.
1. The old lags of the industry did not think highly of Ballmer's scheme because _____.
[A] Ballmer's scheme sounded too fantastic and far-fetched to be true
[B] Ballmer lacked technology proof to back up his ideas
[C] They had witnessed too many failures of attempts to realize such schemes
[D] America's health sector is too stubborn and is reluctant to change for the digital
2. Which one of the following statements is NOT true of Health Vault?
[A] Individuals can have access to the medical records of anybody anytime via the Internet.
[B] Those who travel a lot will greatly benefit from services of Health Vault.
[C] Hospitals who sign up for the service could improve their efficiency by Health Vault.
[D] Health Vault is a software invented by Microsoft.
3. The main problem Health Vault faces is _____.
[A] that it will be difficult for Vault to make profit during the beginning phase
[B] that the software may be trapped in the dilemma of customer privacy and convenient data search
[C] that it has to adopt the “vertical search” which is not the company's strength
[D] that Microsoft does not have powerful search engines as Google and Yahoo! do
4. Microsoft will make money in Health Vault by _____.
[A] attracting customers by the enforcement of strict privacy rules
[B] providing a charging platform for the communication of patients and hospitals
[C] cooperating with big hospitals and charities by providing useful customer information
[D] providing highly specialized service with high efficiency
5. Compared with Google and Yahoo!, the advantage of Health Vault Search is _____.
[A] that its technology far advanced that of the other two
[B] that it is more effective for those who need a special aspect of information
[C] that it specializes on the information of ailment diagnosis
[D] that its business model is more promising and profitable

1. The old lags of the industry did not think highly of Ballmer's scheme because _____.
[A] Ballmer's scheme sounded too fantastic and far-fetched to be true
[B] Ballmer lacked technology proof to back up his ideas
[C] They had witnessed too many failures of attempts to realize such schemes
[D] America's health sector is too stubborn and is reluctant to change for the digital
1. 该行业的老古董们并不看好Ballmer的方案,是因为 _____。
[A] Ballmer的方案听起来过于奇异和牵强,不像是真的
[B] Ballmer缺乏技术证据来支持他的想法
[C] 他们已经目睹了太多尝试实现类似方案的失败
[D] 美国的医疗部门过于顽固,不愿意改用数字技术
答案:C 难度系数:☆☆
分析:细节题。第一段提到,该行业的老古董们耻笑他的设想,因为他们看到过许多新的电子健康记录方案都失败了。选项A是该行业的老古董们对这个方案的直接想法,而不是不看好的真正原因。B是错误的,因为在文章第一段Ballmer也谈到了一些技术上的实施。而选项D的相关内容文章则没有提及,属干扰选项。因此,选项C是该题的正确答案。
2. Which one of the following statements is NOT true of Health Vault?
[A] Individuals can have access to the medical records of anybody anytime via the Internet.
[B] Those who travel a lot will greatly benefit from services of Health Vault.
[C] Hospitals who sign up for the service could improve their efficiency by Health Vault.
[D] Health Vault is a software invented by Microsoft.
2. 关于“健康库”,下列哪个陈述是不正确的?
[A] 个人可以通过网络在任何时间看到任何人的医疗记录。
[B] 经常外出的人会极大地受益于“健康库”的服务。
[C] 签约了该服务的医院可以通过“健康库”提高其效率。
[D] “健康库”是微软公司开发的一个软件。
答案:A 难度系数:☆
分析:细节题。选项A,第二段指出,个人可以随时随地在网上看到自己的记录,而别人的记录是不能随便看的。B,第二段提到,这对于经常外出的人来说是个福音,他们会受益。C,第二段提到,签约医院可以将检查结果以电子的形式发到库中,病人也可以让医院查看自己的数据,由此可以推断,这样效率肯定会大大提高。D,由第二段微软的宣告可以看出,这是微软研发的软件。因此,选项A是正确答案。
3. The main problem Health Vault faces is _____.
[A] that it will be difficult for Vault to make profit during the beginning phase
[B] that the software may be trapped in the dilemma of customer privacy and convenient data search
[C] that it has to adopt the “vertical search” which is not the company's strength
[D] that Microsoft does not have powerful search engines as Google and Yahoo! do
3. “健康库”面对的最主要的问题在于 _____。
[A] 在开始阶段很难赢利
[B] 该软件容易陷入保护客户隐私和进行方便的数据搜索的两难境地
[C] 该软件需要使用“垂直搜索”,但这项技术不是公司的强项
[D] 微软没有像谷歌和雅虎那样强大的搜索引擎
答案:B 难度系数:☆☆☆
分析:推理题。选项A,文章第三段末尾提到了“健康库”如何赢利的问题,但是没有明确说明这个系统在哪个阶段会赚钱、哪个阶段不会赚钱等。选项C,文章倒数第二段提到了微软收购了Medstory公司,这家公司擅长“垂直搜索”引擎,因此微软在技术上应该没有问题,同时选项D也是错误的。选项B是正确答案,因为文章最后一段指出了“如果‘健康库’搜索引擎可以查看用户的健康记录和历史就医记录的话,就一定会比其对手网站运行得更好,因而也可以根据各人的不同情况提供最接近的答复。但是为了吸引用户,微软承诺遵守严格的隐私规定”,因此这暗示了有陷入这种两难境地的危险。
4. Microsoft will make money in Health Vault by _____.
[A] attracting the customers by the enforcement of strict privacy rules
[B] providing a charging platform for the communication of patients and hospitals
[C] cooperating with big hospitals and charities by providing useful customer information
[D] providing highly specialized service with high efficiency
4. 微软将通过 _____ 在“健康库”上赚钱。
[A] 实施严格的隐私保护条例来吸引客户
[B] 向顾客提供一个收费的平台,使病人和医院能在这个平台上交流
[C] 与大的医院和慈善机构合作,向其提供有用的客户信息
[D] 以高效的方式提供高度专业化的服务
答案:D 难度系数:☆☆☆
分析:推理题。文章第三段末尾提到,“健康库”都是免费给病人和医生查阅的,那么微软靠什么来赚钱呢?第四段就提出建立一个医学方面的专业引擎,通过该引擎来赚钱,而且该引擎只专注于某一个方面,因此会更加高效。因此,选项D为正确答案。选项A不是微软赚钱的方法。选项B错误,在文章中没有提到什么收费的平台。选项C的内容在文章中也没有明确地提及。
5. Compared with Google and Yahoo!, the advantage of Health Vault Search is _____.
[A] that its technology far advances that of the other two
[B] that it is more effective for those who need a special aspect of information
[C] that it specializes on the information of ailment diagnosis
[D] that its business model is more promising and profitable
5. 与谷歌和雅虎相比较,“健康库搜索”的优势在于 _____。
[A] 它的技术比其他两家的更加先进
[B] 它在搜索一个专门领域的信息方面更加有效
[C] 它专注于提供疾病诊断的信息
[D] 它的商业模式更加有前景和赢利能力
答案:B 难度系数:☆☆☆☆
分析:细节题。第四段提到,“健康库”可以提供比谷歌和雅虎等通用引擎更为接近的相关结果,该引擎专注于某一专业领域。因此,该引擎的优势就在于更为专业。所以,只有选项B更为符合题意。选项C是对“健康库”的狭义理解,其实它还可以做更多的事情。选项A和D在文章中都没有提及,属于干扰选项。

早在2000年,微软公司的首席执行官Steve Ballmer就未来的医疗保健状况描绘了一幅灿烂的前景图。他说,有那么一天,每个人在互联网上都会拥有一个安全的私人网站,医生可以将他们的“扫描图、化验结果、检查结果、来访时间”等信息上传到网站上,而用户自己也可以赋予某些人访问的权利,使他们可以看到部分或全部信息。他的想法却被该行业的老古董们所耻笑,这些老古董目睹过许多电子健康记录方案的失败。美国的卫生机构过于分散,且工作都在纸上进行,要以电子形式将其连接起来实在不容易。甚至Ballmer先生也有所退缩,他觉得自己是在寻找医疗保健的“圣杯”。
但是,经过了数年的挫折和飞快的发展,微软现在相信自己已经实现了Ballmer先生的梦想。10月4日,这个软件巨头在华盛顿特区的一次大型活动上,平静地揭开了其卫生信息新产品的面纱。该产品名为“健康库”,它兑现了微软放在网上的数据就像放在银行中一样安全的承诺。“健康库”会储存所有客户的健康数据,包括检查结果、医生报告的日常体重测量或血压测量等。个人可以随时随地在网上看到这些记录,这对于那些经常外出的人来说是个福音。签约该服务的卫生机构和医院可以轻松地将检查结果以电子的形式发到“健康库”中,病人们也可以允许医院查看这些多样的、精心测定的私人数据。
微软本周还宣布,有几十个厂商、医院和慈善团体已经签约了“健康库”。除了全力追求“健康”的各种公司外,一些有名的机构如美国心脏病、糖尿病和肺部疾病协会、纽约长老会医院、欧姆龙和得克萨斯器械公司现在都是榜上有名,近期有望公布其产品和服务。如果微软真的已经找到了在线存储记录的防黑客技术,那么“健康库”的好处就显而易见了,但是注册的个人用户和基于已有信息提供服务的卖家和医生都可以免费使用“健康库”。那么,微软如何赚钱呢?
微软的Sean Nolan解释说,这种商业模式取决于一点:目标搜索。微软坚信,人们会使用其“健康库搜索”来找到与他们疾病相关的内容。该服务依赖于一种名为“垂直搜索”的方法,该方法专注于某一专业领域,试图提供比谷歌和雅虎等通用搜索引擎更为接近的相关结果。微软新近并购了Medstory,这个垂直搜索引擎专门针对医疗保健领域,它在这方面给了微软强有力的支持。
如果“健康库”搜索引擎可以查看用户的健康记录和历史就医记录的话,就一定会比其对手网站运行得更好,因而也可以根据各人的不同情况提供最接近的答复。但是为了吸引用户,微软承诺遵守严格的隐私规定。这些将预示着数据收集。
用手机学英语,请加听力课堂微信公众号:tingclass123
用户搜索

疯狂英语 英语语法 新概念英语 走遍美国 四级听力 英语音标 英语入门 发音 美语 四级 新东方 七年级 赖世雄 zero是什么意思

  • 频道推荐
  • |
  • 全站推荐
  • 广播听力
  • |
  • 推荐下载
  • 网站推荐